Actualitate

Cursa Cluj-Liverpool a fost inaugurată cu un concert tribut The Beatles - FOTO

Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii a organizat un mini-concert tribut The Beatles în incinta Terminalului Plecări din cadrul Aeroportului Internațional "Avram Iancu" Cluj-Napoca cu ocazia inaugurării cursei aeriene Cluj-Liverpool.

Municipiului Cluj-Napoca, oraș candidat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, s-a conectat cu Liverpool, fostă Capitală Europeană a Culturii în 2008, prin intermediul unei curse aeriene directe, operată de vineri de compania Blue Air.

Este pentru prima oară când un concert de muzică live are loc pe aeroportul din Cluj-Napoca în zona internațională dedicată plecărilor.


David & The Six Martini Band, una dintre cele mai cunoscute trupe muzicale din plan local, au interpretat în fața a unei audiențe formate din peste 200 de persoane piese din repertoriul The Beatles, legendara trupă britanică originară din Liverpool.

Evenimentul face parte din campania de comunicare lansată în luna mai de Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii sub sloganul "Culturile se întâlnesc", campanie menită să aducă mai aproape locuitorii municipiului Cluj-Napoca de planurile de dezvoltare culturală cuprinse în dosarul de candidatură redactat de către asociație.


"Apreciem moștenirea lăsată de Liverpool 2008 Capitală Europeană a Culturii așa că ne-am gândit să organizăm acest tribut simbolic. Hey Jude a sunat excelent în Aeroportul Internațional Cluj-Napoca", a transmis Florin Moroșanu, președintele Asociației Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii.

"Mulțumim de invitație. Cred că suntem prima trupă care cântă în spațiul internațional al aeroportului, iar asta cred că arată deschiderea Clujului față de evenimentele altfel. Oamenii au gustat momentul și au cântat alături de noi piesele celebrilor Beatles. Alături de colegii mei, susținem Cluj-Napoca în lupta pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 și credem că toți ar trebui să facă asta", a spus și David Todoran, solistul și liderul trupei David & Six Martini Band.


"Blue Air mulțumește Asociației Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii și Aeroportului Avram Iancu Cluj-Napoca pentru evenimentul organizat vineri. Ne-am simțit minunat, pasagerii au fost foarte fericiți și sperăm să avem cât mai multe astfel de evenimente pe viitor", a declarat directorul comercial Blue Air, Tudor Constantinescu.

Cluj-Napoca alături de Baia Mare, București și Timișoara au ajuns în etapa finală a procesului pentru stabilirea Capitalei Europene a Culturii pe care România o va da Europei în anul 2021.

Ultimele Stiri
abonare newsletter