Actualitate

ALEGERI LOCALE 2016. PSD, plângere împotriva celor de la PNL: “Transmit mesaje prin SMS către alegători” – GALERIE FOTO

Organizaţia Municipală Dej a Partidulul Social Democrat îi acuză pe reprezentanţii PNL că au “transmis si transmit în continuare mesaje prin SMS către alegătorii din municipiul Dej prin care solicită ca aceştia să se prezinte la vot şi să voteze candidaţii Partidului Naţional Liberal (PNL)”.

PSD a depus o plângere la Biroul Electoral Dej în cursul acestei dimineţi.

“Partidul Social Democrat- Organizatia Municipală Dej, prin reprezentantul său legal, deputatul Itu Cornel-preşedinte,  formulăm următoarea plângere prin care va solicitam luarea măsurilor prevezute de lege, pentru desfăşurarea campaniei electorale în condiţiile prevăzute de lege, având în vedere următoarele fapte. În cursul zilei de azi, 05.06.2016, ora 08, anumite persoane au transmis şi transmit în continuare mesaje prin SMS către alegătorii din Municipiul Dej prin care solicită ca aceştia să se prezinte la vot şi să voteze candidaţii Partidul Naţional Liberal (PNL). Prin faptele susmenţionate sunt încalcăte prevederile Legii nr.115/2015 privind pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, motiv pentru care am promovat prezenta plângere”, au declarat repreznetnaţii Partidului Social Democrat.


Reprezentanţii BEM Dej au declarat că vor analiza plângerea depusă de PSD.

"Nu am auzit să îndemne să voteze PNL-ul. I-am întrebat pe cei din Dej  şi mi-au spus că este adevărat, într-adevăr au transmis nişte SMS-uri cu îndemnul de a se participa la vot, dar nu în favoarea PNL-ului. A fost un îndemn să iasă lumea la vot. Este o mare diferenţă. Îndemnul este mergeţi la vot. Atât. I-am pus să stopeze şi acest îndemn, dar nu spune mergeţi şi votaţi PNL. Spune ieşiţi la vot", a declarat copreşedintele PNL, Marius Nicoară.

abonare newsletter