Actualitate

Ultima ședință ordinară de Consiliu Județean din actualul mandat, încheiată cu o demisie

24 de proiecte au fost votate, joi, fără discuții aprinse în ultima ședință de Consiliu Județean din acest mandat.

Ultima sedinta de Consiliu Judetean din acest mandat Ultima sedinta de Consiliu Judetean din acest mandat

Ultima ședință ordinară de Consiliu Județean din actualul mandat a avut loc joi. Fără discuții aprinse, consilierii au votat cele 24 de proiecte de pe ordinea de zi. Foarte puțini au dorit să intervină cu comentarii pe marginea proiectelor.

O notă aparte a finalului de mandat a fost demisia social-democratului Dan Canta care s-a retras din funcția de consilier județean exact când mai avea de trecut o ședință. Acesta și-a motivat gestul invocând motive personale, fără a preciza însă care sunt aceste motive. Colegii săi din forul local au aprobat demisia, fără a mai numi însă pe cineva în locul lui, în condițiile în care aceasta a fost ultima ședință ordinară. Demisia lui Canta a fost depusă în data de 5 mai, fix cu o lună înainte de alegerile locale. „Se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului domnului Canta Dănuţ Dorel de consilier judeţean, ca urmare a demisiei din această calitate şi se declară vacant locul de consilier judeţean deţinut de acesta în Consiliul Judeţean Cluj, precum şi în Comisia de specialitate nr. 3 -de amenajarea teritoriului, urbanism, investiţii”, se arată în proiectul de hotărâre.


PSD-istul Dan Canta nu se află pe listele pentru alegerile locale. El a declarat că nu se retrage din partid.

Printre proiectele din ultima ședință ordinară, s-a aflat și acordarea titlului de cetățean de onoare IPS Andrei Andreicuț. 26 de consilieri au votat pentru și trei s-au abținut de la vot. “O personalitate cu adevărat excepțională a Cetăţii Clujului și a vieții religioase a întregii Transilvanii și nu numai o reprezintă Mitropolitul Clujului, Maramureșului şi Sălajului, Înalt Preasfinția Sa Andrei Andreicuț, care, de peste cinci ani, duce o muncă asiduă în fruntea acestei instituții de cult și a cărui implicare în comunitate și în numeroase manifestări cu caracter religios, social, cultural şi filantropic l-a consacrat ca un exemplu de moralitate, implicare și dăruire în slujba comunității clujene și nu numai”, se arată în proiectul de hotărâre.


S-a mai discutat și situația financiară a Cluj Arena, unii consilieri arătându-se nemulțumiți de faptul că nu s-a prezentat la ședință niciun reprezentant al Cluj Arena, mai ales că forul județean a alocat bani pentru datoriile societății.

O parte din consilierii din actualul mandat este posibil să revină în noua formulă de după alegeri, aceștia fiind pe listele de candidați.

Ultimele Stiri
abonare newsletter