Actualitate

Scrisoare de 300 de metri și un camion de documente pentru a convinge Senatul că familia e formată dintr-o femeie și un bărbat

La Senat a fost depusă luni o iniţiativă cetăţenească de schimbare a Constituţiei, în sensul definirii căsătoriei ca uniune între o femeie şi un bărbat, iniţiatorii susţinând însă că nu sunt intoleranţi şi că respectă comportamentul sexual al oricărui om.

Iniţiativa a fost însoţită de o scrisoare de 300 de metri, semnată pe treptele Senatului de mai mulţi voluntari ai Coaliţiei pentru familie. De asemenea, iniţiatorii au ataşat proiectului de revizuire a Constituţiei un camion de documente, printre care şi trei milioane de semnături şi au subliniat că sunt susţinuţi de toate cultele religioase şi de toate etniile din România.

Potrivit Mediafax, Viorel Pătrana, reprezentant al Federaţiei Asociaţiilor de români din Europa, a spus că s-a alăturat iniţiativei pentru că susţine "normalitatea" şi că abordarea "fie din perspectiva paradigmei religioase, fie a paradigmei sociologice" arată că "normalitatea" poate fi doar o familie heterosexuală, având în vedere că "specia umană nu poate supravieţui altfel".


"Nu suntem intoleranţi, respectăm comportamentul sexual al oricărui om. În acelaşi timp însă nu putem să substituim ideea de normalitate prin acte individuale pe care le respectăm, dar cred că în spaţiul privat, acolo le este locul", a susţinut Pătrana. Acesta a mai afirmat că este necesară schimbarea Constituţiei în acest sens pentru că "există cercuri de lobby foarte puternice la nivel european şi chiar mondial care speculează această ambiguitate şi ei vor, la rândul lor, ca în Constituţie să se specifice că familia este o uniune între două persoane."

Etichete: senat casatorie
abonare newsletter