Actualitate

Cod galben de ploi în Cluj

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenționare Cod Galben de vreme instabilă și ploi însemnate cantitativ, valabilă începând de marți după-amiază, în 35 de județe, printre care şi Cluj.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 24 mai, ora 15,00 — 25 mai, ora 21,00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării. Astfel, se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și pe arii restrânse grindină.

În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureș, nordul și estul Munteniei, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși local 20 — 25 l/mp și izolat, cu precădere în Carpații Orientali, 50 — 70 l/mp.


Totodată, în a doua parte a zilei de marți, 24 mai, și la începutul nopții de marți spre miercuri (24/25 mai), manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare și în centrul și sudul Munteniei, inclusiv în zona municipiului București.

Etichete: ploaie cod galben
Ultimele Stiri
abonare newsletter