Actualitate

UPDATE Arpad Paszkany: Nu am nicio calitate în dosarul privind clubul de fotbal

Surse judiciare au declarat, joi, că omul de afaceri Arpad Paszkany are calitatea de suspect în dosarul privind delapidarea clubului de fotbal CFR Cluj. În schimb, Paskany susţine că nu are nicio calitate în dosarul privind clubul de fotbal

El a fost audiat, joi, circa o oră şi jumătate la sediul DIICOT Cluj, şi acelaşi surse au declarat că urmează să mai fie audiat şi în zilele următoare.

La ieşirea din sediul DIICOT, Paszkany n-a dorit să spună ce a discutat cu procurorii.


"Nu vă pot spune. Am terminat repede", a declarat Arpad Paszkany, la ieşirea din sediul DIICOT Cluj.

Paskany spune că nu are nicio calitate în dosarul privind clubul de fotbal.


"Nu am nicio calitate. Dacă eşti chemat vii”, a spus acesta.

Întrebat dacă este vorba despre probleme la clubul de fotbal CFR 1907 Cluj, fostul finanţator a răspuns: "habar nu am”.


Procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, în formă continuată.

Anchetatorii susţin că perioada infracţională este 2008 - 2011, iar percheziţiile au loc la membrii din acea perioadă ai Consiliului de Administraţie, contabili şi cenzori.


Infracţiunea de delapidare se referă la posibila însuşire de bani, respectiv aproape 8,5 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, de către persoane din cadrul societăţii care deţine clubul de fotbal, cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, care nu au calitatea de funcţionari publici, în interesul lor ori pentru alte persoane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter