Actualitate

UPDATE: INUNDAȚII LA DEJ. Ploaia a făcut ravagii în nordul județului. GALERIE FOTO

Municipiul Dej și mai multe comune din zonă au fost afectate sâmbătă după-amiază de inundații masive. Zeci de oameni au rămași blocați în casele inundate.

Ploaia căzută sâmbătă după-amiază a făcut prăpăd în municipiul Dej, în special în cartierul Viile Dejului, dar și în localitățile Rugășești și Jichișul de Jos, informează dej24.ro.

Potrivit site-ului citat, apa a intrat în curțile oamenilor, mai multe gospodării fiind inundate în cartierul Viile Dejului, viitura inundând beciurile și locuințele oamenilor.


“Echipele Detaşamentului de Pompieri Dej, Cluj-Napoca, Turda şi Secţiei de Pompieri Colina au intervenit în cursul serii şi nopţii zilei 09.04.2016 pentru scoaterea apei din mai multe gospodării afectate de viituri de ape violente, urmare unor manifestari de fenomenelor meteo cu precipitaţii abundente. Au fost afectate locuinte şi gospodarii din municipiul Dej, localităţi din comunele Jichişu de Jos şi Căşeiu”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

Locuitorii de pe strada Șomcutului din Dej, ajutați de pompieri, au încercat să-și protejeze gospodăriile cu ce au avut la îndemână. Unii au încercat să facă față viiturii prin panouri de tablă puse în dreptul gardurilor, în speranța că apa nu va intra în curți, în vreme ce alții au ieșit cu lopețile în stradă, în încercarea de a desfunda șanțurile și canalizarea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter