Actualitate

Salah Abdeslam, căutat pentru implicarea în atentatele de la Paris, ARESTAT la Bruxelles - VIDEO

Trei presupuşi terorişti, inclusiv Salah Abdeslam, căutat pentru implicarea în atentatele de la Paris, au fost arestaţi în operaţiunile poliţiei desfăşurate vineri după-amiază la Bruxelles, afirmă surse citate de presa belgiană.

Premierul Belgiei, Charles Michel, a confirmat, vineri seară, arestarea presupusului terorist Salah Abdeslam, acuzat de implicare în atentatele de la Paris.

"Salah Abdeslam a fost arestat, în cadrul unor operaţiuni efectuate în ancheta privind atentatele de la Paris", a declarat Charles Michel în cursul unei conferinţe de presă organizată alături de preşedintele Franţei, François Hollande.


"În total, au fost arestaţi trei suspecţi, inclusiv Salah Abdeslam", a spus Charles Michel.


Potrivit postului RTBF, Salah Abdeslam este rănit şi a fost transportat la Spitalul Saint Pierre din Bruxelles.

Premierul Belgiei a mulţumit serviciilor de securitate şi agenţiilor de informaţii pentru "eforturile imense şi minuţioase" în vederea arestării teroristului.


"Este vorba de o anchetă care va avea rezultate foarte importante în campania de combatere a terorismului şi în apărarea principiilor democratice", a adăugat Michel, precizând că, în total, au fost efectuate peste 100 de percheziţii şi 58 de reţineri.

"Foarte importantă este şi cooperarea dintre Belgia şi Franţa în acest dosar", a subliniat Charles Michel.


Operaţiunile efectuate în Bruxelles au ca rezultat arestarea a trei islamişti, inclusiv Abdeslam


Primul militant islamist arestat este Salah Abdeslam, suspectat de implicare directă în atentatele comise în noiembrie 2015 la Paris, unde membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au omorât 130 de persoane.

Împreună cu Abdeslam a fost arestat şi Soufiane Kayal, un islamist care avea legături cu Mohamed Belkaid, algerianul împuşcat mortal de poliţie în operaţiunile desfăşurate marţi în capitala Belgiei.

Identitatea celui de-al treilea suspect nu se cunoaşte.

Un alt presupus militant islamist a fost împuşcat mortal de poliţie în cursul unei descinderi efectuate vineri după-amiază în cartierul Molenbeek din Bruxelles.

Teroristul Salah Abdeslam a fost arestat preventiv, un complice al acestuia a fost împuşcat mortal, iar altul a fost rănit în schimburi de focuri cu poliţia belgiană, confirmă un membru al Guvernului Belgiei şi Parchetul General de la Bruxelles.

Potrivit presei belgiene, Salah Abdeslam, căutat pentru implicare în atentatele de la Paris, a fost rănit la picior în schimbul de focuri cu poliţia în cartierul Molenbeek din Bruxelles.

Amprentele digitale confirmă că Salah Abdeslam este suspectul arestat la Bruxelles

Autorităţile belgiene au confirmat, prin verificarea amprentelor digitale, că suspectul arestat vineri după-amiază la Bruxelles este teroristul Salah Abdeslam, informează Le Monde.

Autorităţile belgiene au confirmat, prin verificarea amprentelor digitale, că suspectul arestat vineri

Teroristul se ascundea într-o casă situată pe strada Quatre Vents din Bruxelles.

În vârstă de 26 de ani, Salah Abdeslam este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroriştii care s-au aruncat în aer la Paris pe 13/14 noiembrie 2015.

Francois Hollande: Franţa aşteaptă extrădarea rapidă a lui Salah Abdeslam

Franţa aşteaptă extrădarea rapidă a islamistului Salah Abdeslam, acuzat de implicare în atentatele de la Paris, a declarat vineri seară preşedintele Francois Hollande, aflat la Bruxelles.

"Ştiu că autorităţile belgiene vor răspunde rapid şi favorabil solicitării noastre de extrădare. Am încredere totală că Salah Abdeslam va fi extrădat în Franţa", a declarat Francois Hollande, citat de BBC.

"Salah Abdeslam era vizat de un mandat european de arestare. Autorităţile judiciare franceze vor formula urgent o cerere de extrădare", a spus Hollande.

Barack Obama felicită Belgia şi Franţa pentru arestarea lui Salah Abdeslam

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a sunat pe premierul belgian, Charles Michel, felicitând Belgia şi Franţa pentru arestarea teroristului Salah Abdeslam, implicat în atentatele de la Paris, informează BBC.

"Felicitări din partea preşedintelui SUA pentru eforturile comune ale Belgiei şi Franţei în combaterea terorismului", se arată într-un mesaj postat pe Twitter de premierul Belgiei.

Preşedintele SUA, Barack Obama, l-a sunat vineri seară pe premierul Belgiei, Charles Michel, în timp ce se afla, la Bruxelles, alături de preşedintele Franţei, Francois Hollande.

Şi Brett McGurk, emisarul american la coaliţia internaţională pentru combaterea reţelei teroriste Stat Islamic, a transmis felicitări autorităţilor belgiene. "Felicităm Belgia pentru capturarea teroristului Saleh Abdeslam, membru al reţelei teroriste Stat Islamic. Nu vom uita niciodată victimele de la Paris ale organizaţiei teroriste", a transmis McGurk.

Ultimele Stiri
abonare newsletter