Actualitate

Soția senatorului Alexandru Cordoș, condamnată la închisoare cu EXECUTARE

Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, Mihaela Cordoş, a fost condamnată, vineri, de Tribunalul Cluj, la o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi doi ani interzicerea unor drepturi, sentinţa nefiind definitivă.

Avocatul acesteia, Tiberiu Ban, a declarat că va discuta cu clienta sa dacă va ataca decizia Tribunalului Cluj.

"I s-a aplicat o pedeapsă totală de trei ani și șase luni cu executare. A fost acuzată de trafic de influență, două acte. Una compusă dintr-un singur act material și ce-a de a doua, în formă continuată, din 26 de acte. Pedeapsa rezultantă e de trei ani și șase luni. Voi discuta cu doamna Cordoș dacă facem recurs", a menționat Tiberiu Ban, potrivit Agerpres.


Acesta a mai spus că Mihaiela Cordoș a pledat pe procedura simplificată, recunoscând învinuirea și probele din dosar.

În iunie 2015, procurorii DNA Cluj au trimis-o în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Mihaiela Cordoș pentru trafic de influență, iar pentru soțul ei, senatorul Alexandru Cordoș, și fiica lor, Andreea, au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor.


În acest dosar a mai fost trimis în judecată Tiberiu Constantin Popan, pentru cumpărare de influență.

Conform DNA, în 2010, Mihaiela Cordoș ar fi primit de la o persoană 500 euro pentru ca, prin influența pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/ evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, să intervină pe lângă aceștia în scopul obținerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.


"În intervalul 2013 — prezent, inculpata a pretins și a primit de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 — 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, Alexandru Cordoș, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să le obțină cumpărătorilor de influență posturi/ locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult etc", arată DNA.

În februarie 2014, Tiberiu Popan i-a dat, printr-un intermediar, Mihaielei Cordoș suma de 1.000 euro, mai arată DNA. În schimbul acestor bani, ea urma să-și folosească influența pe care a pretins că o are asupra unor persoane cu funcții de decizie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, în vederea obținerii, pentru Popan, a unui post de inginer la Serviciul tehnic din cadrul unității spitalicești menționate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter