Actualitate

Încă un an, încă o încercare de finalizare a parkingului Negoiu. De un an nu s-a lucrat aproape nimic

Anul trecut, nu s-a lucrat aproape deloc la şantierul parkingului din Mănăştur. În iunie 2015 era în stadiul 40%, iar acum, la opt luni distanţă este tot în acelaşi stadiu.

În bugetul local pentru anul acesta este prevăzută suma de 4,6 milioane lei pentru realizarea lucrărilor la parkingul suprateran Negoiu-Mehedinţi. Anul acesta se împlinesc trei ani de când au început lucrările la acest parking şi rămâne de văzut dacă investiţia va fi gata până la finalul lui 2016 pentru că Primăria lucrează în continuare cu acelaşi constructor falimentar, Construdava – Icco Energ.

La jumătatea anului trecut, şantierul era în stadiul de 40%. Adică, atât a reuşit să facă constructorul în doi ani. La acea dată, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca declarau că se lucrează, iar şantierul este în permanenţă supravegheat. Termenul de finalizare anunţat atunci de autorităţile locale era august 2015.


În februarie 2016, şantierul este tot în stadiul de 40%, potrivit reprezentanţilor Primăriei. Deci, nu s-a lucrat nimic din iunie 2015 până acum. Aceştia susţin că în primăvară, când condiţiile meteo vor fi favorabile, lucrările vor fi reluate. La fel ca şi în anul precedent, au precizat că şantierul este supravegheat.

Cu toate că reprezentanţii Primăriei recunosc că nu s-a lucrat mai nimic anul trecut, primarul Emil Boc a scris în raportul de activitate pe 2015 că s-a lucrat la parking. “Au continuat lucrările la parkingul Negoiu - Mehedinţi, care va avea 376 de locuri de parcare şi va fi organizat în demisol, parter şi cinci etaje. Există o întârziere faţă de graficul asumat de executant, dar şantierul este în permanenţă monitorizat pentru a verifica stadiul şi calitatea lucrărilor, care sunt prevăzute să se finalizeze în 2016”, apare în raportul primarului.


Construirea parkingului Negoiu-Mehedinţi a fost anunţată de Emil Boc în 2012, la începutul actualului mandat. În patru ani, nu a reuşit să ducă la capăt acest proiect.

În 2013, conducerea Primăriei preciza că mutarea unor cabluri subterane ale rețelei electrice au cauzat întârzierea începerii lucrărilor cu un an. Ulterior, lucrările s-au desfășurat cu încetinitorul din cauza constructorului, Construdava – Icco Energ, care a intrat în insolvență. Astfel, de când constructorul  a intrat în insolvenţă fie s-a lucrat la cota de avarie, fie nu s-a lucrat deloc.


Conform reprezentanţilor Primăriei, “s-au consemnat două întreruperi (oficiale) datorită înregistrării de temperaturi scăzute nefavorabile activităților de şantier, coroborate şi cu vacanţele sărbătorilor de iarnă: prima în perioada 1 decembrie 2013 – 31 ianuarie 2014, a două în perioada 1 decembrie 2014 – 6 ianuarie 2015. În rest, nu s-au consemnat întreruperi ale lucrărilor decât cele de ordin tehnologic de cuplare şi decuplare a reţelelor deviate, precum şi cele de organizare ale constructorului, extrem de vizibile, probabil din cauze financiare proprii”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter