Actualitate

Distracţia organizată de Primărie costă anul acesta 1 milion lei

Clasicele evenimente organizate an de an de Primărie Cluj-Napoca “înghit” şi anul acesta o sumă destul de mare din bugetul local.

Zilele Clujului, Seri de Vară Clujene, Zilele Recoltei, Ziua Naţională a României, Târgul de Crăciun şi Revelion 2017 costă anul acesta 950.000 lei. Proiectul de hotărâre privind alocarea fondurilor pentru aceste evenimente va fi discutat în şedinţa de Consiliu Local de joi, 4 februarie.

Conform analizei cheltuielilor din anii precedenţi, pentru prestaţiile artiştilor vor fi alocaţi 500.000 lei, costurile pentru scenă, sonorizare şi lumini ajung la suma de 200.000 lei, promovarea cheltuielilor implică 100.000 lei, iar costurile pentru spectacolele de artificii reprezintă 150.000 lei.


Primăria motivează organizarea fiecărui eveniment. “Trecerea în anul 2017 este un moment simbolic pentru municipiul Cluj-Napoca, fiind momentul de final al unui an important în istoria acestuia: anul în care sărbătorim 700 de ani de la acordarea titlului de oraş. Dorim ca spectacolul din noaptea de Revelion să constituie un reper de referinţă al unui an plin de evenimente care-i conferă municipiului Cluj-Napoca statutul de oraş european din inima Transilvaniei”, se arată în proiectul de hotărâre.

În acest an municipiul Cluj-Napoca este oraş finalist în cadrul competiţiei Capitală Culturală Europeană 2021 şi totodată sărbătoreşte 700 de ani de la acordarea titlului de oraş.

abonare newsletter