Actualitate

Avioanele nu pot ateriza pe aeroportul din Cluj

Duminică seara mai multe avioane care trebuiau să aterizeze pe aeroportul din Cluj-Napoca au fost redirecționate din cauza ceții.

Aeroportul din Cluj-Napoca. Foto: Saul Pop Aeroportul din Cluj-Napoca. Foto: Saul Pop

Mai multe avioane nu au putut ateriza duminică seara pe aeroportul Internaţional "Avram Iancu'' din Cluj. Acestea au fost redirecţionate către Târgu Mureş şi Sibiu. Reprezentanţii aeroportului spun că de vină a fost ceaţa care le-a creat bătăi de cap piloţilor, informează romaniatv.

Patru avioane ale companiei Wizz Air au avut probleme în ceea ce privește condițiile de aterizare.


Avionul ce avea traseul Londra-Cluj-Napoca nu a putut ateriza pe aeroportul din Cluj, piloții fiind nevoiți să-l țină în aer câteva zeci de minute.

O altă aeronavă, de la aceeși companie, venind din Barcelona nu a putut să aterizeze. Acesta a survolat de mai multe ori în jurul Clujului în speranța că vor avea condiții favorabile de aterizare. În cele din urmă, avionul a fost redirecționat și a aterizat pe aeroportul din Târgu Mureș.


Cursa de la Bergamo-Italia de asemenea a fost nevoită să își schimbe direcția și să aterizeze pe aeroportul din Târgu Mureș.

Avionul care venea din Tel Aviv trebuia să aterizeze duminică seara la ora 23.15, însă s-a amânat, iar la ultima verificare, ora estimată de aterizare era 21:15, luni seara. În acest sens, avionul trebuie să ajungă cu aproape 24 de ore întârziere.


Imaginile radar au arătat că avionul companiei germane Lufthansa, cursa Munich-Cluj-Napoca, a fost direcționată când era doar la 50 de kilometri de Cluj, în Huedin. Și acesta a ajuns tot la Trgu Mureș.

Potrivit directorului operațional al Aeroportului Cluj-Napoca, Iuliu Pop ceața a fost cea care le-a dat bătăi de cap piloților. În ceea ce privește cursa de la Tel Aviv, se pare că aeronava are probleme tehnice, informează romaniatv.

Ultimele Stiri
abonare newsletter