Actualitate

Atac armat al islamiştilor la un hotel de lux din staţiunea egipteană Hurgada. Trei turişti occidentali au fost răniţi, teroriştii au fost împuşcaţi mortal - VIDEO

Trei turişti străini au fost răniţi în atacul comis vineri seară la un hotel de lux din staţiunea egipteană Hurghada, anunţă autorităţile egiptene, precizând că toţi atacatorii au fost împuşcaţi mortal.

sursa foto: BBC.COM sursa foto: BBC.COM

"Toţi atacatorii au fost împuşcaţi mortal; unul avea o vestă explozivă, care a fost dezamorsată", a declarat un oficial din cadrul Ministeruilui egiptean de Interne.

Trei turişti străini - doi germani şi un danez - au fost răniţi în atac, fiind transportaţi la spitale locale.


Conform presei, cel puţin unul dintre răniţi este un turist suedez.

Atacul a avut loc la Hotelul "Bella Vista" din Hurghada, staţiune situată pe litoralul Mării Roşii. 


Teroriştii au venit pe mare şi au deschis focul, întâmpinând rezistenţă din partea agenţilor de pază şi poliţiei.

Martori au declarat că agresorii aveau drapele ale reţelei teroriste Stat Islamic. Filiala egipteană a organizaţiei teroriste, Provincia Sinai, a revendicat joi un atac care a vizat un autocar cu turişti israelieni, în Cairo. De asemenea, grupul terorist a asumat doborârea unui avion de pasageri rus, în nordul Egiptului, în octombrie 2015, incident soldat cu 224 de morţi.


Atacul comis vineri seară la un hotel din staţiunea egipteană Hurghada, soldat cu rănirea a trei turişti, prezintă caracteristicile unui complot organizat de reţeaua teroristă Stat Islamic, fiind similar cu atentatul produs în iunie 2015 pe o plajă din Tunisia, soldat cu 38 de morţi.

Liderul reţelei teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a lansat, în decembrie 2015, un apel la comiterea de atentate în staţiuni din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii frecventate de occidentali sau de cetăţeni israelieni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter