Actualitate

Clujean, despre condițiile din autobuzele CTP: „Și-a pus cineva în cap să ne extermine în acest fel? Are cineva contract cu vreun spital să livreze pacienți?” Ce a răspuns Primăria

Un clujean este nemulțumit de condițiile din mijloacele publice de transport. Acesta reclamă faptul că diferențele de temperatură din interiorul autobuzelor și exteriorul acestora sunt foarte mari.

„Nu știu cui i-a venit geniala idee de a încălzi iarna mijloacele de transport și de a le înfrigura vara, în asemenea hal încât vara trebuie să ne luăm haine în plus ca să putem circula cu troleul, tramvaiul și autobuzele astea «moderne», iar iarna trebuie să ne dezbrăcăm în troleu, deoarece ne apucă toate nădușelile, atât e de cald înăuntru.

Numai bine ca să ne răcim când coborâm din troleu transpirați, vai mama noastră, în mijlocul iernii. Curge condensul pe geamurile troleelor/autobuzelor, atât e de cald înăuntru!!!

E mai sănătos să circuli cu rablele alea vechi de troleibuze, care încălzesc moderat (păcat că vara sunt scoase din uz!) ori cu autobuzele alea mici și vechi care mai circulă încă în Grigorescu și în Gheoargheni, decât cu «modernismele» cu care ne-ați procopsit!

Vara, în schimb, e musai să ai un trening la tine dacă vrei să nu ajungi direct la Spitalul de Recuperare, din cauza aerului condiționat care te duce de la 36-38 grade, afară, transpirat, direct la 21 grade în «modernismele» astea, încât îți stă inima în loc dacă ești cumva cardiac.


Chiar nu-i dă nimănui de la RATUC prin cap să nu se mai joace cu sănătatea noastră, că diferențele de temperatură între exterior și interior nu trebuie să treacă de anumite limite???? 5 grade. 

Există niște norme, stabilite tocmai pentru protejarea sănătății, atunci când sunt folosite instalații de climatizare, oare le-a citit cineva? Că de aplicat se vede treaba că nu se aplică... 


Și-a pus cineva în cap să ne extermine în acest fel? Are cineva contract cu vreun spital să livreze pacienți? Că eu nu reusesc să înțeleg logica acestui stil de transport în comun. Aștept ca Primăria să se sesizeze la modul cel mai serios cu putință în această problema, deoarece -deși pare o bagatelă- este o problemă care afectează insidios sănătatea noastră, cei mulți, pe termen lung. (!!! când îți dai seama că te-ai îmbolnăvit, ori când ai facut stop cardiac de la șocul termic e târziu!)”, a spus clujeanul pe domnuleprimar.ro.

Răspunsul Primăriei a fost scurt și sec: „Vom transmite sesizarea dumneavoastra Companiei de Transport Public Cluj, in vederea formulari unui raspuns, pe care il vom comunica”, au spus reprezentanții Biroului Mass Media din cadrul Primăriei.


Noile autobuze au sistem de încălzire climatizată, iar temperatura se menține la același nivel.

Citește și: Căldura din autobuze îi face pe clujeni isterici

Ultimele Stiri
abonare newsletter