Actualitate

Ger de crapă pietrele: minus 21 de grade, în noaptea de sâmbătă spre duminică

Vremea rămâne geroasă şi pe parcursul zilei de duminică, în toată Transilvania.

Ger de crapă pietrele: minus 21 de grade, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Cea mai scăzută temperatură din ţară, de minus 20 de grade Celsius, a fost măsurată la staţia meteo Miercurea Ciuc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3:00, temperatura stagnând la aceeaşi valoare timp de şase ore, până la ora 9:00.

La Miercurea Ciuc, Joseni şi Topliţa au fost consemnate minime de minus 20 de grade Celsius, iar la staţia Bucin mercurul a coborât în termometre până la minus 21 de grade Celsius.


"Şi în celelalte localităţi din Transilvania a fost o noapte geroasă şi o dimineaţă cu temperaturi foarte scăzute”, a spus Narcisa Milian, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, citată de Mediafax.

Potrivit acesteia, în judeţul Covasna s-au înregistrat valori termice minime între minus 17 grade Celsius la Întorsura Buzăului şi minus 15 grade la Sfântu Gheorghe, iar la Sibiu, la Braşov, la Câmpeni şi la Târgu Mureş au fost, duminică dimineaţă, minus 16 grade Celsius.


Cea mai ridicată temperatură minimă din Transilvania, de minus 12 grade Celsius, s-a înregistrat în judeţul Alba, la Alba Iulia.

Meteorologul de serviciu Adrian Boariu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie, a confirmat că minima de minus 20 grade Celsius măsurată la Miercurea Ciuc, Joseni şi Topliţa, în Harghita, este cea mai scăzută din ţară în zonele locuite în această iarnă.


La altitudini mari, temperaturile au coborât până la minus 23 de grade Celsius la Lăcăuţi, în judeţul Covasna, şi la Vârful Ceahlău-Toaca, în judeţul Neamţ, la Vârful Omu, în Prahova, au fost minus 22 de grade Celsius, minus 21 de grade la Bucin, în Harghita şi minus 17 grade la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu.

"Vremea rămâne geroasă, cu temperaturi minime cuprinse între minus 21 şi minus 10 grade Celsius la noapte şi luni dimineaţă în Transilvania, a mai spus meteorologul Narcisa Milian.


Temperaturile de duminică dimineaţă nu sunt cele mai scăzute înregistrate de meteorologii din Transilvania, minima absolută a lunii ianuarie în Harghita, de minus 38,4 grade Celsius, fiind consemnată în anul 1985, la Miercurea Ciuc.

abonare newsletter