Actualitate

ANI cere Parchetului verificări privind primarul comunei Sânmartin care s-ar fi aflat în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în vederea verificării unor indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese de către primarul comunei Sânmartin, Ioan Fârtan.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES, ANI a constatat că, în perioada exercitării mandatului de primar, Ioan Fârtan a semnat şi derulat două contracte încheiate între Primăria comunei Sânmartin şi Asociaţia Crescătorilor de Taurine Sânmartin (asociaţie al cărei preşedinte a fost în perioada 17 iunie 2003 - 07 februarie 2012).

'Prin semnarea şi derularea celor două contracte s-au realizat foloase patrimoniale pentru Asociaţia Crescătorilor de Taurine Sânmartin din partea căreia persoana evaluată a beneficiat de foloase de orice natură în calitate de preşedinte al Asociaţiei. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică', se arată în comunicatul menţionat.

Potrivit sursei citate, primarul comunei Sânmartin a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare. De asemenea, Ioan Fârtan nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter