Actualitate

Diploma lui Seplecan este FALSĂ! - FOTO

Diploma de licenţă a preşedintelui CJ Cluj Mihai Seplecan este contrafăcută susţine Universitatea Spiru Haret Bucureşti. Preşedintele CJ Cluj a susţinut mereu că este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii Spiru Haret şi este de profesie jurist. Seplecan a ocupat mai multe posturi de director la instituţii de stat precum Hidroserv şi Electrica şi a oferit consultanţă juridică mai multor primării din judeţul Cluj.

Reprezentanţii Universităţii Spiru Haret Bucureşti susţin că diploma de licenţă a lui Mihai Seplecan, actual preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj este contrafăcută şi că universitatea nu i-a eliberat acestuia respectiva diplomă. Mai mult, rectorul Universităţii Spiru Haret susţine că specializarea care este trecută pe diploma lui Seplecan şi anume “Drept şi Administraţie Publică” nici măcar nu exista în 2006 când se presupune că a fost eliberată diploma.

Pe diploma de licenţă a lui Mihai Seplecan se precizează că a fost eliberată de Universitatea Spiru Haret Bucureşti în iulie 2006 la propunerea Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică. Pe respectiva diplomă se precizează că Mihai Seplecan este absolvent a Universităţii Banatului Timişoara, Facultatea de Drept.


“Diploma de licenţă Seria D nr 0115367 pe numele absolventului Szeplekan Ş. Mihai nu a fost eliberată de Universitatea Spiru Haret Bucureşti. Diploma este contrafăcută şi prezintă date neconforme realităţii, respectiv diploma nu a fost eliberată de Serviciul acte de studii din cadrul Universităţii Spiru Haret Bucureşti, seria şi numărul formularului de diplomă nu au fost repartizate niciodată Universităţii Spiru Haret Bucureşti pentru absolvenţii promoţiei 2006; pentru aceşti absolvenţi formularele de diplomă repartizate Universităţii Spiru Haret poartă seria Y”, susţine rectorul Universităţii Spiru Haret Aurelian Bondrea.

Mai mult, acesta spune că Facultatea de Drept şi Administraţie Publică Bucureşti avea în anul 2006 o singură specializare respectiv “Drept” şi nu „Drept şi Administraţie Publică” aşa cum este scris pe diplomă.


“Semnăturile aplicate pe diplomă nu aparţin persoanelor îndrituite de Universitatea Spiru Haret pentru a semna acte de studii, respectiv rector, decan şi secretar şef. Numărul de înregistrare din Registrul de evidenţă acte de studii, respectiv 216/09.12.2006 nu face referire la vreun act de studii eliberat pe numele Szeplekan Ş. Mihai. La numărul 216 se regăseşte înregistrată diploma de licenţă seria Y, nr. 0049143 eliberată absolventei Neacşu P. Elena de către Facultatea de Drept şi Administraţie Publică Constanţa din structura Universităţii Spiru Haret. Diplomele de licenţă pentru promoţia 2006 au fost scrise olograf şi nu tipărit”, a mai declarat acesta.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, respinge aceste acuzații. „De ce timp de 10 ani de zile acea diplomă a fost valabilă, nu a fost nici o problemă, iar de trei luni de zile sunt analfabet, interlop, proxenet, pedofil, nu am diplomă, nu am școală. Culmea toate acestea vin după ce am scos la iveală tot felul de proiecte: Ic Ponor, pista, drumurile județene, problemele de la Aeroport. Cât am fost prostul lor am fost bun. Am mai avut un premier care a plagiat”, a declarat Mihai Seplecan.


Jurist cu diplomă falsă, Seplecan a obţinut venituri substanţiale

Mihai Seplecan a fost angajat, începând cu 2008, la Primăria Sânmartin ca şi consilier juridic, unde a avut un salariu de 1400 de lei/lună până în iunie 2014 când şi-a dat demisia după ce a fost ales vicepreşedinte, respectiv preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Potrivit declaraţiei de avere pe anul 2013 (completată în 2014 şi postată pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj), Seplecan a obţinut venituri anuale în valoare de 9444 de lei ca şi consilier judeţean, 14.040 de lei de la Primăria Sânmartin, după ce a oferit asistenţă juridică primarului, 31.808 lei de la Electrica SA şi 16.464 lei de la Hidroserv Cluj.

abonare newsletter