Actualitate

Vine iarna, apar și hoții de lemne! Ce au găsit autoritățile în urma controalelor

Doi bărbați au fost prinși că transportau lemne fără acte de proveniență, iar 25 de brazi pentru Crăciun tăiați și lăsați în pădure au fost confiscați de oamenii legii. Autoritățile au confiscat joi, 19 noiembrie, lemne și brazi în valoare de aproximativ 6000 de lei.

Un bărbat de 34 de ani din Mărișel care transporta peste  14 metri cubi de lemne, de esență rășinoase, cu o autoutilitară pe DJ10 7P, prin comuna Gilău, nu a putut prezenta aviz de însoțire sau documente echivalente. Bărbatul a fost amendat, iar lemnele, în valoare de aproximativ 3.500 lei, au fost confiscate şi predate reprezentanţilor ocolului silvic.

Un alt bărbat din Bihor a fost prins de polițiștii din Huedin când transporta circa 13 metri cubi de lemne, de esență fag și mesteacăn, cu o autoutilitară pe DJ764B, fără documente legale de proveniență și transport. Bărbatul a fost amendat, iar lemnele, în valoare de circa 1.700 lei, au fost confiscate şi predate reprezentanţilor ocolului silvic.


De asemenea, 25 de pomi de Crăciun, în valoare de 700 de lei, tăiați și abandonați în pădurea din Călățele au fost confiscați și predați reprezentanților ocolului silvic. 

Etichete: brazi lemne hoti
Ultimele Stiri
abonare newsletter