Actualitate

Statul Islamic a revendicat atentatele de la Paris

Atacurile teroriste de la Paris sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak, anunţă reţeaua teroristă Stat Islamic într-o înregistrare postată după revendicarea atentatelor din Franţa.

Într-o înregistrare postată după revendicare, reţeaua susţine că atacurile sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak, informează Reuters.

Atacurile teroriste de la Paris sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak, anunţă reţeaua teroristă Stat Islamic într-o înregistrare postată după revendicarea atentatelor din Franţa.


Atentatele din Franţa au fost comise de mujahedini care purtau centuri explozive, precizează reţeaua Stat Islamic, subliniind că zonele din Paris vizate fuseseră studiate cu atenţie.

"Într-adevăr, luptătorilor noştri li s-a ordonat să atace necredincioşii oriunde i-ar întâlni, deci, ce mai aşteptaţi? Avem arme şi maşini disponibile, la fel şi ţinte care să fie atacate", afirmă, într-o înregistrare video difuzată sâmbătă, un militant al organizaţiei teroriste sunnite.


"Avem chiar şi otravă, aşa că otrăviţi apa şi mâncarea inamicilor lui Allah", precizează teroristul.

În urmă cu o oră şi jumătate, reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak, a revendicat atentatele de la Paris, soldate cu aproape 130 de morţi, calificându-le "un miracol".


"Atentatele comise la Paris sunt un miracol", a transmis Centrul media Al-Hayat, agenţia de propagandă a reţelei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant), revendicând atacurile teroriste de la Paris.

Atacurile de la Paris au fost comise de "barbari" din cadrul reţelei teroriste Stat Islamic, a declarat sâmbătă preşedintele Francois Hollande, catalogând atentatele drept "un act de război". "Franţa va fi nemiloasă cu barbarii din Daesh" (n.red. - acronimul arab al reţelei teroriste Stat Islamic), a declarat Hollande după reuniunea Consiliului francez pentru apărarea naţională. "Este vorba de un act de război pregătit, organizat şi plănuit din afara Franţei", a adăugat liderul de la Paris. "Ceea ce s-a produs ieri în Paris şi în zona Saint-Denis (la periferia nordică a capitalei Franţei) este un act de război şi, în contextul războiului, trebuie să luăm deciziile adecvate. Asistăm la un act terorist comis de Daesh (Stat Islamic) împotriva unei ţări libere. Un act de o barbarie absolută", a spus Hollande.


Conform unui bilanţ provizoriu, 128 de persoane au murit în atentatele comise vineri seară la Paris, iar 200 sunt rănite, 99 fiind în stare critică.

Franţa participă la coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite care efectuează raiduri aeriene în Siria şi Irak împotriva reţelei teroriste Stat Islamic. Administraţia de la Paris a anunţat recent că va trimite portavionul Charles de Gaulle în Golful Persic pentru intensificarea operaţiunilor antiteroriste.

Ultimele Stiri
abonare newsletter