Actualitate

Turnul Pompierilor va fi iluminat în cadrul evenimentului Day 15

În luna noiembrie, echipa Day 15 le propune clujenilor să privească Turnul Pompierilor în altă lumină. La propriu și la figurat.

Clujenii sunt invitaţi duminică, 15 noiembrie, de la ora 12:00, la Turnul Pompierilor, acolo unde, potrivit organizatorilor, la fiecare etaj din cele opt, vor fi amplasate instalații de lumini, în diverse forme și cu caracter tematic.

„Acest simbol al orașului a fost în atenția clujenilor până în perioada Revoluției, ca mai apoi să fie uitat de lume și să se transforme într-un spațiu fără viață. Ne dorim ca acest edificiu arhitectural urban să fie reabilitat și dat în folosul comunității. Pentru a-l pune în valoare vom realiza o intervenție temporară, un alt exercițiu de imaginație marca #Day15”, este descrierea evenimentului postat de organizatorii proiectului inclus în programul Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015 pe facebook.


„Vom experimenta cu fiecare pas lumea de atunci, ca în final să ajungem la momentul prezent. Cum arată viitorul? Vom vedea... Prin jocuri de lumini atragem atenția asupra unor părți ale Turnului Pompierilor, atât din exterior, cât și din interior. La penultimul etaj va avea loc vernisajul expoziției proiectelor înscrise în competiția Lights On - primul concurs din Cluj-Napoca dedicat amenajării de sărbători a unui spațiu public (Piața Mihai Viteazul), iar ultimul etaj va fi și el deschis publicului și beneficiază de atenție sporită - acest loc oferă o panoramă de aproximativ 75% asupra suprafeţei construite a Clujului”, mai spun organizatorii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter