Actualitate

Directorul Grădinii Botanice din Jibou, chemat să preia şi conducerea Grădinii Botanice Cluj-Napoca

Cosmin Sicora, directorul Centrului de Cercetări Biologice (CCB) Jibou, instituţie ce coordonează şi activitatea Grădinii Botanice, a fost solicitat să preia şi conducerea Grădinii Botanice din Cluj Napoca, după ce fostul director, Vasile Cristea, s-a pensionat.

Sicora a precizat marţi că solicitarea a venit din partea rectorul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca, Ioan Aurel Pop, ea fiind acceptată doar pentru o perioadă limitată, până la găsirea unei alte soluţii.

„S-a pensionat directorul de acolo, Vasile Cristea şi domnul rector Ioan Aurel Pop m-a solicitat să merg. În principiu, i-am spus că nu pot să merg pentru că am aici un colectiv şi activităţi pe care nu pot să le abandonez pentru a merge la Cluj şi atunci am convenit să merg pentru o perioadă scurtă, până la găsirea unei alte soluţii, ca să nu rămână grădina din Cluj fără director. Voi fi cu jumătate de normă acolo, voi merge o zi sau două pe săptămână, după cum va fi nevoie. Dânsul s-a gândit la mine pentru că au văzut că treaba merge bine la Jibou, sunt rezultate bune. Până la urmă e un semn de apreciere a activităţii noastre, pentru că puteau să ia pe altcineva. Sub nicio formă nu plec de la Jibou. Aici rămân cu normă întreagă, iar acolo voi fi doar interimar, pentru o perioadă, cu o jumătate de normă probabil", a precizat Cosmin Sicora.


Acesta a adăugat că a acceptat şi pentru că în momentul în care fostul director al Grădinii Botanice din Jibou, Vasile Fati, a decedat, conducerea instituţiei a fost asigurată pentru o perioadă de către cei din Cluj Napoca.

"Mâine mă duc până acolo să mai stabilim nişte detalii şi voi prelua efectiv funcţie începând de joi", a menţionat acesta.

În vârstă de 41 de ani, Cosmin Sicora este originar din Jibou, fiind licenţiat în Microbiologie al Universităţii "Babes-Bolyai", Facultatea de Biologie şi Geologie Cluj-Napoca, unde a obţinut şi un master în manipularea genetică a plantelor.


Studiile în România au fost completate de un doctorat în Biologia mediului înconjurător (summa cum laude) la Universitatea din Szeged, Ungaria, respectiv burse postdoctorale în mai multe ţări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter