Actualitate

Ipoteză ŞOC în cazul tragediei din Apuseni: „Copilotul sigur a fost AMENINŢAT”

La aproape doi ani de la teribilul accident din Apuseni, luni au fost scoase la lumină rezultatele expertizei tehnice ale prăbuşirii aeronavei în care Adrian Iovan şi studenta Aura Ion şi-au găsit sfârşitul.

Raportul în cazul accidentului aviatic din Apuseni arată că motoarele aeronavei s-au oprit din cauza givrajului sever. Potrivit membrilor comisiei de anchetă, aeronava pilotată de Adrian Iovan s-a prăbuşit în condiţiile în care motoarele s-au oprit din cauza givrajului sever. „Din cauza givrajului, deasupra plafonului de nori s-a produs blocarea motoarelor”, au mai spus membrii comisiei de anchetă, arătând că aeronava a zburat tot timpul, deasupra Carpaţilor Meridionali, sub altitudinea minimă admisă. Reprezentanţii comisiei de anchetă au mai anunţat că la testele efectuate nu s-au constatat defecţiuni tehnice, ci doar givrajul sever.

Conform procurorului de caz, turnul de control l-ar fi anunţat pe fostul soţ al Romaniţei Iovan despre faptul că vremea este defavorabilă, sfătuindu-l să aterizeze la Sibiu şi să abandoneze misiunea. Raportul autorităţilor este întărit şi de declaraţiile copilotului Răzvan Petrescu, cel care a fost tot timpul la manşeta avionului. „I-am cerut şi eu lui Iovan să aterizăm, dar a refuzat, spunând că putem ajunge la destinaţie”, a declarat tânărul.


Colegii pilotului aruncă însă o ipoteză şocantă, preferând să facă mărturisiri sub protecţia anonimatului.

Băiatul, Răzvan, a fost forţat să spună asta. De ce autorităţile nu dau publicităţii înregistrarea în care i se cere lui Adrian Iovan să aterizeze? Pentru că ea nu există, de aceea. Copilotul sigur a fost ameninţat că i se va retrage brevetul de pilot dacă nu va spune aceste lucruri. Totul este o înscenare. Un avion rezistă la temperaturi mai joase decât cele care erau în momentul prăbuşirii. Însă, acel avion era vechi de 40 de ani, piesele erau uzate. E mai bine să dai vina pe un mort, decât să răspunzi pentru faptele tale”, au precizat aceştia pentru Cancan.ro.


În accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014 în Munţii Apuseni au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. Totodată, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Citeşte şi:


RAPORT privind accidentul aviatic din Apuseni. CINE A FOST VINOVAT - GALERIE FOTO

Etichete: pilot apuseni aviatic
abonare newsletter