Actualitate

Inspectorii școlari primesc mărire de salariu

Mai este mai puțin de un până la alegeri astfel că politicienii măresc salariile din educație.

sursa desteptarea.ro sursa desteptarea.ro

După ce s-au anunțat creșterile salariale ale profesorilor până la 1 decembrie,Inspectorul Școlar Județean, Valentin Cuibus a declarat că vor fi majorate și salariile inspectorilor. După discuția avută cu Ministrul Educației, Mihai Cîmpeanu, și celălalte 10 inspectorate ardelene au ajuns la o înțelegere: o mărire de 12% pentru învățământul nedidactic și auxiliar care era valabilă în întreg sistemul  cu excepția angajaților inspectoratului, dar care acum s-a rezolvat. Cuibus preconizează că este vorba de aproximativ 400 de inspectori la nivel național.

Pe lângă asta, ISJ-ul a dorit să amintească că înscrierile în clasa pregătitoare se vor schimba. Nu vor mai avea obligație decât în cazul reședinței, nu și pentru cei cu flotant. Reședința redevine un prim criteriu de selecție după ce școlile s-au confruntat cu un număr mult prea mare de elevi pentru niște clase care nu existau.


Vă reamintim că săptămână trecută, cu ocazia aniversării 145 de ani la USAMV, au fost prezenți în Cluj trei miniștri: Sorin Cîmpeanu - Ministrul Educației și Cercetării, Gabriela Szabo - Ministrul tieretului și sportului, Daniel Constantin - Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter