Actualitate

Poliţiştii trebuie să returneze motocicleta primită de la Consiliul Judeţean Cluj

Poliţia rutieră trebuie să înapoieze motocicleta pe care a primit-o de la Consiliul Judeţean Cluj. Curtea de Conturi a apreciat că administraţia nu are dreptul să facă achiziţii pentru structurile poliţiei, chiar dacă motocicleta va circula doar pe drumurile din judeţul Cluj.

În raportul întocmit în urma controlului se precizează că administraţiile locale nu pot finanţa dotarea unor instituţii pe care nu le au în subordine.

Parcul auto al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj s-a îmbogăţit cu o motocicletă BMW de peste 30.000 de euro la începutul acestui an. Noul mijloc de transport a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj în urma unui proiect derulat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), condusă de consilierul judeţean Ioan Petran, în colaborare cu Poliţia, pentru îmbunătăţirea mobilităţii echipajelor de patrulare şi intervenţie şi reducerea timpilor de răspuns la solicitări.


În anul 2013 CJ Cluj a mai achiziţionat două autospeciale Dacia Duster tot pentru pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj pentru care a plătit aproximativ 30.000 de euro.

Potrivit proiectului de hotărâre, IPJ Cluj ar fi trebuit să folosească gratuit motocicleta pe o perioadă de 10 ani.


Monitorul de Cluj a mai scris despre acţiunea procurorilor DNA din iunie 2014. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan Petran pentru infracţiuni de corupţie în iunie 2014.

În rechizitoriul DNA se arată că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi Petran au pretins sume de bani cu titlu de mită (20.000 de euro) de la trei oameni de afaceri pentru a-i favoriza.

Ultimele Stiri
abonare newsletter