Actualitate

Ce noutăţi aduce anul acesta Balul Strugurilor

Organizația Județeană a UDMR Cluj și Asociația KIFOR vor organiza și anul acesta Balul Strugurilor în Sala Sporturilor Horia Demian. Balul Strugurilor este unul dintre evenimentele principale ale comunității maghiare din municipiul Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc pe data de 17 octombrie.

“Acest eveniment a fost organizat aproape în fiecare an. A existat o perioadă în care nu a fost organizat din cauza unor probleme tehnice, 5-6 ani. Evenimentul a fost revigorat în anul 2013 după o perioadă îndelungată de Asociația KIFOR. Anul acesta va fi în 17 octombrie şi va începe cu o paradă de port popular pe traseul Opera Maghiară Cluj – Parcul Central – Sala Sporturilor. Vom avea formaţii de dansuri populare, muzicieni. În Sala Sporturilor programul va fi alcătuit aproape la fel ca în fiecare an: dansuri populare, operă, operată, muzică uşoară. Va fi prezentă formaţia de dans popular din localitatea Baciu care împlineşte 25 de ani de existenţă. Cu această ocazie formaţia va pregăti un spectacol. Mai avem şi spectacole de operă, operetă. De asemenea, anul acesta am invitat şi o formaţie din Ungaria, Bojtorjan. Muzica lor se adresează unui segment larg de persoane, formaţia având concerte în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie. După spectacol va fi bal până dimineaţa”, au declarat organizatorii evenimentului.

Anul acesta, dacă la parada portului popular poate participa oricine doreşte, accesul fiind gratuit, în Sala Sporturilor participanţii trebuie să achite 19 lei pentru un bilet. Potrivit organizatorilor, costul biletului este la fel ca acum doi ani şi ca anul trecut. Biletele se vor pune în vânzare începând cu data de 15 septembrie şi se pot achiziţiona de la Uniunea Studenţească Maghiară din Cluj-Napoca de pe strada Avram Iancu şi de la sediul Organizaţiei Judeţene UDMR de pe strada Ion Raţiu.


“Dorim să avem şi puncte mobile de achiziţionare a biletelor în Piaţa Mihai Viteazu sau în cartierul Mănăştur (Billa). Scopul e ca toată lumea să aibă acces, să se distreze. La faţa locului un bilet va costa 24 de lei”, au mai precizat organizatorii.

La evenimentul de anul trecut, care a fost organizat în parteneriat cu Organizația Județeană Cluj a UDMR au participat puțin peste 2000 de persoane din Cluj-Napoca și din județul Cluj care s-au distrat până în zori.


Organizatorii spun că bugetul pentru acest eveniment este în jur de 90.000-100.000 de lei, bani proveniţi din sponsorizări şi din vânzarea biletelor.

“Anul trecut au fost şi fonduri publice, 10.000 de lei de la Primărie, 8000 de lei de la Consiliul Judeţean, dar anul acesta nu am mai reuşit. Estimăm că la eveniment, anul acesta, vor participa 2000-2500 de persoane din tot judeţul. Vom încerca să decorăm Sala Sporturilor astfe încât toată lumea să se simtă bine”, au încheiat aceştia.

abonare newsletter