Actualitate

Un cioban şi un copil au fost atacaţi de un urs

Un incident deosebit de grav a avut loc în această dimineaţă în comuna Unguraş din judeţul Cluj. Un cioban care se afla cu oile la păscut şi un ajutor al acestuia, un copil de 13 ani, au fost atacaţi de un urs.

Un bărbat în vârstă de 42 de ani şi un copil de 13 ani, din satul Batin, comuna Unguraş, judeţul Cluj, au fost atacaţi şi răniţi de un urs, duminică, ei fiind transportaţi la Spitalul Municipal Dej.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Ştefana Moldovan, a declarat, duminică, că bărbatul rănit se află într-o stare mai gravă.


”Un bărbat în vârstă de 42 de ani, cioban, şi un copil de 13 ani, fiul proprietarului oilor, au fost atacaţi şi răniţi, duminică, de un urs, în apropierea satului Batin, lângă o stână, ei fiind transportaţi la Spitalul Municipal Dej. Din primele informaţii, rezultă că ar fi fost alertaţi de câinii de la stână şi când s-au îndreptat spre un lan de porumb au fost atacaţi de un urs. Bărbatul se află într-o stare mai gravă”, a spus Moldovan.

Primarul comunei Unguraş, Mureşan Ildiko, a declarat, la rândul său, că cele două victime urmează să fie trasportate la un spital din Cluj-Napoca pentru continuarea investigaţiilor medicale.


”În zona unde au fost atacaţi erau trei urşi, dar numai unul a sărit să îi atace. Tatăl copilului mai era cu încă o persoană la stână şi ei au auzit ce s-a întâmplat şi au sunat la 112. Noi nu am avut până acum probleme cu urşii în zonă şi am luat legătura cu Asociaţia Vânătorilor să ia măsuri”, a spus primarul.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, Horia Simu, a declarat că cele două victime aveau muşcături şi zgârieturi cauzate de urs.

abonare newsletter