Actualitate

Din ce fac bani partenerii de viaţă ai consilierilor locali

Monitorul de Cluj vă propune o serie de articole despre afacerile pe care “le învârt” și ce venituri obțin soțiile/soţii politicienilor din Cluj.

Dacă în ultimele două zile, Monitorul de Cluj v-a prezentat cât câştigă soţiile deputaţilor şi senatorilor clujeni, în următoarea perioadă veţi afla cu ce se ocupă soţiile/soţii consilierilor locali, câţi bani câştigă, dacă fac mai mulţi bani decât partenerii lor şi dacă sunt implicate/ţi în afaceri.

Astăzi, puteţi citi despre partenerii de viaţă ai primilor 14 consilieri locali, în ordine alfabetică. Claudia Anastase (PSD) este cea care aduce cei mai mulţi bani în casă – peste 124.000 lei din salariul de director la Sucursala Transport Cluj a Transelectrica SA şi aproape 8.700 lei din activitatea de consilier local. Soţul ei, Mircea Anastase este inginer la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj şi are un venit anual de peste 40.600 lei. Anul trecut, a mai obţinut de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, 3.000 lei pentru cultivarea unui teren agricol. Soţul Claudiei Anastase nu este implicat în afaceri, nici nu deţine acţiuni sau dividende.


Ioan Bîldea (PNL) nu este căsătorit şi nu se numără printre consilierii cu avere considerabilă. Are doar un apartament cumpărat pe credit şi un salariu anual de peste 90.000 lei plus veniturile de aproape 8.000 lei, din activitatea de consilier local.

Simpli angajaţi la stat

Nici Ligia Bocşe (PNL) nu este căsătorită, are un apartament dobândit prin moştenire, un autoturism şi un salariu de aproximativ 36.000 lei de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei.


Soţia lui Ovidiu Chifor (PSD), Maria Violeta Chifor este angajată la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj şi câştigă anual aproximativ 28.000 lei. Consilierul local are un salariu mai mic decât soţia sa, el câştigând aproximativ 24.000 lei de la Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport.

Radu Constantea (PNL) nu este căsătorit şi trăieşte doar din cei 8.400 lei pe care îi ia de la Consiliul Local, dacă luăm în considerare declaraţia de avere.


Nici Csoma Botond (UDMR) nu este căsătorit. El câştigă 30.000 lei din activitatea de consilier juridic, 8.400 lei din Consiliul Local şi 8.000 lei din consiliul de administraţie al Univers T.

Nu se ştie de unde câştigă soţia banii

Soţia lui Dreoni Giacomo (PSD) este director la RAPPS SRP Victoria Cluj şi are un venit anual de 51.500 lei. De asemenea, ea este coordonator plan progres la o firmă privată de unde câştigă peste 8.600 lei. Potrivit declaraţiei de avere, de departe, soţia lui Dreoni Giacomo câştigă mai mulţi bani decât el. Consilierul PSD are aproape 8.000 lei din administraţia publică şi 4.200 din activitatea de şef de cabinet senatorial.


Ovidiu Florian este unul dintre cei mai bogaţi consilieri, are trei terenuri, cinci apartamente, o casă de vacanţă, obiecte de artă de 30.000 euro, bijuterii de 20.000 euro. Cu toate acestea, la capitolul venituri anuale are doar un salariu de 4.500 lei de la Dafa Logistic şi indemnizaţia de consilier local, de 8.100 lei. Soţia lui, Florina Florian câştigă la fel de puţin, doar 4.600 lei anual. Nu este precizată însă sursa veniturilor.

Soţul Annei Horvath, 110.000 lei anual

Gered Imre (UDMR) este cel mai tânăr consilier local, nu este căsătorit şi trăieşte doar din indemnizaţia de consilier local, în valoare de 8.700 lei.


Florin Gliga (PNL) nu este căsătorit, câştigă peste 122.000 lei din servicii de contabilitate, peste 8.000 lei din Consiliul Local şi aproximativ 4.200 lei ca membru în CA al Clujana.

Soţul Annei Horvath (UDMR) este angajat la Universitatea Babeş Bolyai de unde are un venit anual de peste 50.000 lei. Mai lucrează şi la Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale Cluj-Napoca de unde încasează aproape 60.000 lei. Soţul viceprimarului UDMR câştigă mai mult decât soţia sa care are un salariu de aproape 47.000 lei de la Primărie.

Salarii mai mici decât soţii lor

Soţia lui Valtăr Marcu (PNL), Felicia Olivia Marcu este încasatoare la Compania de Transport Public Cluj are un venit anual de 13.200 lei, mai puţin decât soţul ei care este manager achiziţii la Remarul 16 Februarie şi are un salariu anual  de 21.600 lei.

Nevasta lui Flavius Milăşan (PSD), Alina Milăşan are doar o pensie de urmaş de 800 lei, în timp ce el este director la Casa de Cultură a Studenţilor, cu un salariu anual de peste 20.000 lei la care se adaugă indemnizaţia de consilier local, de aproape 6.000 lei.

Radu Moisin (PNL) nu este căsătorit, are venituri de aproape 9.000 lei din indemnizaţia de consilier local şi 30.000 lei de la cabinetul de avocatură.   

Citeşte şi:

Cu ce se ocupă și cât câștigă soțiile celor 4 senatori clujeni

Ce venituri au avut soțiile deputaților clujeni

abonare newsletter