Politică

Cu ce se ocupă și cât câștigă soțiile celor 4 senatori clujeni

Monitorul de Cluj vă propune o serie de articole despre afacerile pe care “le învârt” și ce venituri obțin soțiile politicienilor din Cluj.

Majoritatea politicienilor clujeni au în spate femei puternice care îi susțin și îi încurajează. În cazul soțiilor senatorilor clujeni, deși sunt retrase în spatele partenerilor lor de viață, cele mai multe au o carieră profesională reușită, iar veniturile lor sunt pe măsură.

Mai mult chiar, în unele cazuri soțiile politicienilor clujeni au obținut venituri mai mari decât partenerii lor. Altele, în schimb, au preferat calea cea mai ușoară de a obține bani, lucru care le-a dus în fața justiției. De departe, cea mai cunoscută între soțiile senatorilor clujeni este Mihaiela Cordoș, care a ajuns în atenția publicului în urma unui scandal urât de corupție, alături de familia sa.


Soțiile “de afaceri” ale senatorilor clujeni

Laszlo Susana Ildiko (soția senatorului UDMR Laszlo Attila) - este director la Cosmetic Plant SA de mult timp. Aici, soția senatorului clujean deține 40% din acțiuni și a încasat din dividende suma de 6.770,80 de lei. Din funcția de director a obținut aproximativ 43.000 lei.

De asemenea, ea a obținut o finanțare dintr-un concurs de proiecte la Ministerul Economiei în valoare de 323.319 lei, iar din închirierea unui imobil a obținut aproximativ 16.000 lei.


Bianca Nicoară este soția senatorului PNL Marius Nicoară. Anul trecut a obținut de la Banca Transilvania, unde lucrează de ani buni și unde deține de altfel funcția de director, peste 100.000 lei, iar din dividende a obținut suma de 29.893 lei.

Soția campion la venituri

Partenera de viață a senatorului PNL Alin Tișe, Camelia, este asemenea soțului său, jurist de profesie. Ea este lidera topului privind veniturile soțiilor de senatori. Aceasta a obținut de la biroul său notarial, din funcția de notar , 607.430 lei brut, iar din două închirieri de spații 96.000 lei, respectiv 11.800 euro.


Soția penală a senatorului Cordoș

Una dintre soțiile senatorilor clujeni a preferat calea cea mai ușoară de face bani, iar în acest fel a ajuns în vizorul DNA. Aceasta deși avea o carieră frumoasă în domeniul resurselor umane. Potrivit declarației de avere a soțului său, Alexandru Cordoș, de pe site-ul Senatului Mihaiela Cordoș a încasat, în 2014, suma de 14.131 de lei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, în calitate de funcţionar la Serviciul Resurse Umane.

Cariera sa se încheie însă urât, acesta fiind de altfel unul dintre cele mai răsunătoare cazuri de corupție de la Cluj. La sfârșitul lunii iunie, procurorii DNA Cluj au trimis-o în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Mihaiela Cordoș pentru trafic de influență, iar pentru soțul ei, senatorul Alexandru Cordoș, și fiica lor, Andreea, au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor.


În acest dosar a mai fost trimis în judecată Tiberiu Constantin Popan, pentru cumpărare de influență.

Conform unui comunicat al DNA, Mihaiela Cordoș ar fi primit de la o persoană 500 euro pentru ca, prin influența pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, să intervină pe lângă aceștia în scopul obținerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.


"În intervalul 2013 - prezent, inculpata a pretins și a primit de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 - 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul sau, Alexandru Cordoș, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să le obțină cumparatorilor de influența posturi/ locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult etc", mai arăta DNA.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter