Actualitate

Descinderi la mafia lemnului din Săvădisla – VIDEO

11 persoane din Săvădisla care au furat lemn au fost reţinute pentru 24 de ore în urma unor descinderi.

Peste 45 poliţişti au descins luni, 10 august, în Săvădisla la persoane bănuite de comiterea unor ilegalităţi în domeniul silvic.

În cadrul acţiunii au fost puse în executare mandate de aducere pentru 30 persoane şi au fost efectuate 22 percheziţii domiciliare, pe baza mandatelor emise de Judecătoria Turda.


Poliţiştii au identificat la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea unor ilegalităţi în domeniul silvic a cantităţii de 235,3 mc material lemnos, în valoare totală de peste 47.000 lei, care a fost lăsată în custodie.

De asemenea, a fost descoperită o instalaţie de debitat lemn deţinută ilegal, precum şi 6 harnaşamente şi 6 atelaje hipo, 9 topoare,  4 motofierăstraie care au fost folosite la furtul şi transportarea lemnului.


Au fost descoperite şi două exemplare căprior ţinut în captivitate fără respectarea prevederilor legale.


„Faţă de 11 bărbaţi din Săvădisla a fost dispusă continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere şi sustragere material lemnos, respectiv de braconaj cinegetic, fiind luată măsura reţinerii acestora pentru 24 ore”, au declarat repezentanţii IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter