Actualitate

Colours of Cluj se mută în Depozitul de Filme şi plaja din Grigorescu

Concert Ada Milea, proiecție de film mut cu acompaniament live și instalații multimedia sunt câteva din propunerile Colours of Cluj care se desfăşoară în perioada 14-16 august.

În 2015, festivalul Colours of Cluj se mută de pe străzile orașului în spații cu o istorie aparte, precum Depozitul de Filme, dar și într-unul din cele mai recent amenajate locuri de distracție din oraș – plaja Grigorescu. Depozitul de filme își redeschide din nou porțile pentru comunitate, găzduind instalații multimedia, activități artistice și un program special pentru familie și copii, dar și concerte sau proiecții de film. Plaja Grigorescu va fi o zonă de relaxare, cu muzică ambientală și DJ în timpul zilei, urmate de proiecții de filme și concerte seara.

„Colours of Cluj și-a îndeplinit menirea de a colora verile clujenilor. Înaintea primei ediții, în luna august evenimentele de amploare erau ca inexistente. După ce Colours of Cluj a atras mii de oameni, luna august a început să fie „animată” de tot mai multe activități, astfel că acum putem spune cu adevărat că orașul trăiește 12 luni pe an! De aceea, din 2015, Colours of Cluj are loc nu pe străzile din zona centrală, ci în spații care merită promovate și folosite la adevărata lor valoare, locuri cu o îndelungată istorie sau a căror poveste acum începe să fie scrisă, pe care ne dorim să le vedem cât de animate și în restul anului”, spune Cristian Hordilă, managerul festivalului.


Unul dintre artiștii cei mai ceruți de participanții la edițiile anterioare, Ada Milea, vine în acest an la Colours of Cluj pentru un concert alături de Anca Hanu și Cristi Rigman. Concertul celor trei, un adevărat spectacol care îmbina muzica, umorul și versul inteligent așezat pe ritm are loc sâmbătă, 15 august, ora 21:30, pe plaja Grigorescu.

Alte concerte vor avea loc la Depozitul de Filme. Vineri, de la ora 21, urcă pe scenă Petra Simone and the Brothers from Cluj -  un proiect muzical recent, fondat însă de muzicieni cu ani de experiență pe scene din România, Anglia, Germania sau Austria. Sâmbătă, întreaga zi îi aparține lui DJ Rodion. Părintele muzicii „new wave” în România va mixa între orele 15 și 20:30.


În același loc, seara de duminică va fi deschisă de Autumn Hotel, un proiect în care participă muzicieni de la Luna Amară, Kumm și Urma, care propun un sunet de la pop-rock la grunge, de la alternative la progressive. Seara continuă cu trio-ul NoPaMe, care propune un jam de percuții având la bază muzica electronică.

Colours of Cluj are însă activități pe tot parcursul zilei. Depozitul de Filme va găzdui un „bazar de biciclete” și un atelier practic în care participanții vor învăța cum să își repare bicicletele de la specialiști. Un joc de evadare dintr-o cameră închisă va fi deschis timp de trei zile pentru cei cărora le plac misterul și rezolvarea indiciilor, iar participanții care preferă distracția în aer liber sunt invitați la treasure hunt. Cei care vor să afle secretele ritmului sunt invitați și la un atelier de percuție.


Același spațiu va găzdui și instalații multimedia. Una dintre acestea este „Umbra animalului cosmic”, în care spectatorii devin participanți la un traseu de vis în cosmos și în propria imaginație, într-o presupusă căutare a Laikăi, cățelușa trimisă în spațiu de Uniunea Sovietică. Instalația promite o călătorie în timp și spațiu, care va revela imagini și scene suprarealiste, ce par să vin din experiențele, memoriile și visele despre Pământ ale Laikăi.

Părinții au ocazia să se bucure de zilele de vară alături de copii – aceștia vor avea activăți special gândite pentru ei la Depozitul de Filme. În cele trei zile de festival, ei vor putea crea șerpi din spumă, măști, zmee, covorașe și chiar un întreg oraș în miniatură.

abonare newsletter