Actualitate

Emil Boc: Avem investitori care oricând pot face un incinerator de deșeuri

Conducerea Primăriei Cluj-Napoca atacă, în continuare, forul județean din cauza crizei gunoaielor.

Emil Boc a declarat, miercuri, că a fost tras pe sfoară de specialiștii Consiliului Județean și că nu se mai bazează pe forul județean în găsirea unei soluții în ceea ce privește problema gunoaielor. “Eu nu mă mai bazez pe Consiliul Județean în găsirea unei soluții temporare la problema deșeurilor. Am fost tras pe sfoară, am fost păcălit, manipulat timp de patru luni de zile de către specialiștii din Consiliul Județean care ne-au dus pe o pistă falsă și cu trei zile înainte de 15 iulie, dată la care trebuiau să găsească o soluție pentru înființarea unei noi rampe temporare, am fost puși în situația de a nu mai avea unde să ducem gunoaiele municipiului”, a afirmat Boc. Primarul a mai spus că a fost nevoit să poarte negocieri cu toate primăriile din Transilvania ca să nu rămâne cu gunoaiele în stradă. “Atunci am intrat în acea criză uriașă, fiind nevoit să port discuții cu toate municipalitățile din Transilvania și nu numai, găsind înțelegere doar la Alba-Iulia, temporar, ca după aceea să găsesc soluția la Oradea, până în 15 octombrie”, a precizat Boc.

Investitorii bat la ușa Primăriei

Emil Boc a adăugat că oricând poate face un incinerator de deșeuri, dar este cu semnul întrebării o astfel de investiție din cauza termenului incert privind finalizarea centrului de deșeuri. “Dacă noi suntem lăsați să ne facem treaba pe termen mediu și lung, în șase luni de zile avem investitori care sunt dispuși să pună la dispoziție un incinerator cu condiția să le dăm dreptul de a utiliza și exploata gunoaiele minim zece ani, dar nu putem face acest lucru pentru că nu știm când termină cei de la județ centrul de deșeuri”, a spus primarul.


Lecție de neprofesionalism de la forul județean

Primarul a subliniat că specialiștii din forul județean i-au dat o lecție de neprofesionalism ceea ce l-a determinat să nu se mai bazeze pe ei. “După această lecție de neprofesionalism pe care am primit-o de la specialiștii din Consiliul Județean, am încetat să mă mai bazez pe soluțiile lor și în acest moment lucrez la o soluție pe termen mediu pentru municipiu astfel încât clujenii să nu rămână niciodată cu gunoiaele în stradă și să nu mai depind de Consiliul Județean. Păcat că am fost prins captiv în această soluție pe care au spus că o fac și nu au pregătit-o. Sarcina Consiliului Județean este în primul rând să termine centrul de deșeuri. Când îl vor termina vor scădea și prețurile la gunoaie pentru că atunci se neutralizează final toate deșeurile într-un singur loc”, a explicat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter