Actualitate

Agricultura ecologică, „în trend”

<p><img src="documente/stories/06_iunie/17_ziua/03 onaciu grigore colegiu prefectural rp 17.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Numărul operatorilor care practică agricultura ecologică a crescut semnificativ în ultimii ani în judeţ.</p>

 

Directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Cluj, Grigore Onaciu, a declarat ieri că, în judeţul Cluj, numărul operatorilor care practică agricultura ecologică a crescut semnificativ în ultimii ani. El a explicat că producătorii care vor să fie certificaţi ecologic trebuie să fie evaluaţi de organismele de inspecţie şi control din judeţ. Astfel, potrivit lui Onaciu, între anii 2008 şi 2011, numărul operatorilor înregistraţi în sistemul de agricultură ecologică a crescut de peste şapte ori, ajungându-se la 146 de producători ecologici în acest an. Potrivit şefului DADR Cluj, unul dintre motive este şi apariţia subvenţiei acordate de stat, care i-a “stimulat” pe producători. Pe de altă parte, arată şeful DADR Cluj, în aceeaşi perioadă a crescut de cinci ori şi suprafaţa agricolă folosită în agricultura ecologică, de la 327 de hectare în 2008 la 1.574 de hectare anul acesta. Onaciu a mai explicat că românii pot practica cu succes agricultura ecologică mai ales pe suprafeţe mici. “Produsele astfel obţinute pot intra pe piaţa europeană”, a precizat şeful DADR Cluj.


Subvenţiile acordate de stat operatorilor care practică agricultura ecologică s-au ridicat anul trecut, la nivelul judeţului Cluj, la peste 50.000 de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter