Actualitate

ATAC ARMAT într-un cinematograf din SUA: Trei oameni au murit, mai multe persoane au fost rănite. Atacatorul s-a sinucis

Un atac armat comis, joi, într-o sală de cinema din statul american Louisiana s-a soldat cu moartea a trei persoane, între care autorul atacului, şi rănirea altor şapte, dintre care o parte se află în stare critică.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 19:20, la un cinematograf din oraşul Lafayette, în timpul proiecţiei filmului „Trainwreck”. Conform poliţiei, la momentul producerii atacului, în sală se aflau în jur de 100 de persoane.

Autorul atacului, un bărbat alb în vârstă de aproximativ 58 de ani, a fost identificat de poliţişti, însă numele acestuia nu a fost deocamdată făcut public.


După comiterea atacului, bărbatul s-a împuşcat mortal, informaţie confirmată de şeful poliţiei din Lafayette, Jim Craft, citat de The Guardian.

Persoanele rănite în timpul atacului au fost transportate de urgenţă la spital, una dintre victime fiind ulterior externată, iar o alta fiind supusă unei intervenţii chirurgicale.


Motivul atacului nu este deocamdată cunoscut, însă atacatorul avea antecedente penale din urmă cu câţiva ani.

Echipele de genişti au verificat cinematograful şi parcarea, unde au identificat maşina atacatorului, în care au observat obiecte suspecte.


Autorităţile vor întocmi de asemenea profilul atacatorului, îi vor percheziţiona locuinţa şi vor căuta date despre arma crimei.

Poliţia a închis temporar un cinematograf Grand din apropiere şi a mobilizat ofiţeri la alte cinematografe, ca măsură de precauţie.


Incidentul are loc la doar câteva zile după ce James Holmes, autorul unui atac similar produs în 2012 într-un cinematograf din Colorado, a fost găsit vinovat de omucidere, în procesul în care este inculpat pentru 166 capete de acuzare. Atacul de atunci s-a soldat cu 12 morţi şi 70 de răniţi, iar o sentinţă în acest caz este aşteptată în această perioada.

Etichete: sua jaf atac armat
Ultimele Stiri
abonare newsletter