Actualitate

Un consilier local cere interzicerea circulaţiei maşinilor în Parcul Central şi Aleea Stadion. Răspunsul Primăriei: Suntem de acord, dar...

Un consilier local a cerut Primăriei să analizeze posibilitatea ca, la sfârșit de săptămână (sâmbăta și duminica), în intervalul orar 12:00-22:00, să se restricționeze circulația auto (exceptând autobuzele CTP) pe Aleea Stadion și Strada George Coșbuc (tronsonul cuprins între Strada Cardinal Iuliu Hossu și Splaiul Independenței).

“Fac această solicitare deoarece la sfârșit de săptămână, Parcul Central Simion Bărnuțiu este supraaglomerat, iar traficul, atât cel auto cât și cel pietonal, blochează zona. Pietonii nu pot folosi trotuarele pentru că sunt pline de mașini parcate neregulamentar, iar traversarea străzii George Coșbuc din Parcul Central Simion Bărnuțiu spre spațiul de joacă de lângă Cluj Arena este dificilă. În prezent, cea mai importantă zonă de relaxare cu spații de joacă pentru copii este sufocată cu trafic auto. În plus, se creează un disconfort pentru toți cei care vin în parc pentru relaxare, separând zona de joacă de parc”, spune consilierul local Ioan Bîldea.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că decizia aparţine Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulaţiei.


"În principiu suntem de acord cu propunerea înaintată, dar decizia aparţine Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulaţiei. În proxima şedinţă a acesteia vom înainta spre dezbatere această sugestie urmând a vă informa despre finalitatea ei ulterior, cât mai curând posibil”, este răspunsul Primăriei.

abonare newsletter