Actualitate

Florian Walter a fost localizat în Emiratele Arabe Unite. IGPR a demarat procedurile de extrădare a omului de afaceri

Autoritățile române au demarat procedurile în vederea extrădării în România a lui Florian Walter, patronul firmei Romprest, după ce acesta a fost localizat în Emiratele Arabe Unite.

Potrivit unui comunicat al IGPR, la data de 22 mai 2015, Poliția Română prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională — Biroul Național Interpol a efectuat demersurile necesare în vederea localizării și arestării în vederea extrădării a lui Florian Walter, pe numele căruia Tribunalul Prahova a emis un mandat de arestare preventivă.

În baza informațiilor deținute, la data de 29 mai, Poliția Română a solicitat Biroului Central Național Interpol Abu Dhabi confirmarea prezenței acestuia pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.


La data de 2 iunie 2015, a fost primită confirmarea faptului că Walter Florian a fost arestat la solicitarea autorităților române și se află la dispoziția organelor judiciare din Emiratele Arabe Unite.

"Imediat, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională — Biroul Național Interpol a informat Tribunalul Prahova și Ministerul Justiției, care au demarat procedurile în vederea extrădării", anunță IGPR.


Comunicatul difuzat de IGPR vine după ce în presă au fost publicate miercuri informații conform cărora Florian Walter a primit rezidență în Emiratele Arabe Unite și nu mai poate fi extrădat în România.

Florian Walter a fost pus sub acuzare de DIICOT fiind suspectat că, în perioada 2013-2014, a constituit și coordonat un grup infracțional organizat, ce acționa pe raza mai multor județe și în municipiul București, care a desfășurat operațiuni financiare din sfera evaziunii fiscale și a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil și TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăți și utilizarea de societăți comerciale "tip fantomă".


Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului este în valoare totală de 4.500.000 de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter