Actualitate

Andrei Roşu, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii

Andrei Roşu a traversat înot Canalul Mânecii în cadrul competiţiei Enduroman Arch to Arch, care presupune parcurgerea distanţei de 480 de kilometri dintre Londra şi Paris în alergare, înot şi pe bicicletă, sportivul în vârstă de 39 de ani fiind primul român care reuşeşte această performanţă.

Roşu a alergat, duminică, de la Londra Marble Arch la Dover, o distanţă de 140 de kilometri, în 16 ore şi 53 de minute, apoi a înotat de la Dover la Calais, aproximtiv 40 de kilometri, în 21 de ore. Marţi, el a atins ţărmul francez, iar acum sportivul dispută ultima parte a competiţiei, proba de ciclism, de la Calais la Arcul de Triumf din Paris (circa 300 de kilometri), din care a efectuat deja peste 50 de kilometri.

„Vă mulţumesc din suflet pentru urări şi pentru sprijin! Pe parcursul probei de înot, echipa de suport îmi citea mesajele primite = reenergizare instant. Au contat enorm încurăjarile voastre, într-o cursă în care am vomat de 42 de ori, din cauza răului de mare (organizatorii au ţinut evidenţa şi mi-au spus ulterior că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag), braţul stâng nu a mai fost funcţional după km 40, am trecut prin 2 lanuri de meduze-gigant roz şi violet, apa a avut 13 grade în UK şi 14 în Franţa, iar curenţii ne-au «ajutat» să parcurgem ultimii 4 km în... 8 ore!”, a declarat Roşu, pe contul său de Facebook, după traversarea Canalului Mânecii.


Economist de profesie, braşoveanul Andrei Roşu a intrat în 2012 în Cartea Recordurilor, după ce a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente.

Ultimele Stiri
abonare newsletter