Actualitate

LOVITURĂ DE TEATRU. Satu Mare REFUZĂ GUNOAIELE Clujului. Ce se va întâmpla după data de 14 iulie?

Consilierii judeţeni din Satu Mare au refuzat să-şi dea acordul pentru depozitarea deşeurilor Clujului la ei în judeţ. Proiectul de hotărâre care trebuia discutat astăzi în şedinţă de Consiliu Judeţean a fost retras pe ultima sută de metri de pe ordinea de zi. În aceste condiţii, după data de 14 iulie, termen la care gunoaiele sunt transportate la Alba Iulia, Clujul va rămâne cu gunoaiele în stradă.

Potrivit unor surse locale, consilierii judeţeni au refuzat să aprobe depozitarea gunoaielor unui judeţ de talia Clujului şi au transmis autorităţilor judeţene că nu este posibil ca o comună din judeţul Cluj, în speţă comuna Feleacu, să nu îi ajute şi să primească ajutor din alt judeţ. Aceleaşi surse spun că şansele ca proiectul de hotărâre să fie vreodată pus pe ordinea de zi sunt minime spre inexistente.

Rampa de deşeuri temporară a municipiului Cluj-Napoca, de la Pata Rât, s-a închis definitiv în 25 iunie, iar societatea care o administrează a suspendat toate contractele de salubrizare cu operatorii, astfel că deşeurile vor fi duse la Alba Iulia.


Directorul uneia dintre cele două societăţi de salubritate din Cluj-Napoca - Rosal - Ioan Mureşan declara săptămâna trecută că deşeurile menajere vor fi depozitate pe rampa din Alba Iulia, până în 14 iulie, după care la Satu Mare.

"De vineri, teoretic, şi noi şi cealaltă societatea de salubrizare, Brantner Vereş, vom transporta deşeurile pe rampa din Alba Iulia şi le vom depozita acolo până în 14 iulie. Ne vor primi acolo. Am discutat cu ei şi putem depozita doar deşeurile menajere, fără gunoiul stradal, vegetal sau deşeurile voluminoase. Mai trebuie să rezolvăm problema transbordării deşeurilor, chestiune pe care sperăm să o rezolvăm în cursul zilei de joi, în urma unei întâlniri cu o firmă de transport, care are maşini mari. Dacă nu reuşim cu Alba Iulia, avem varianta B, să depozităm la Satu Mare, dar şi acolo mai e nevoie de nişte aprobări”, spunea la acea dată Mureşan.


Şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, se arată încrezător că după expirarea termenului până la care deşeurilor vor fi duse la Alba Iulia, Satu Mare va prelua gunoaiele Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter