Actualitate

UPDATE: Primarul Braşovului, George Scripcaru, a fost REŢINUT de DNA

Primarul Braşovului, George Scripcaru, al cărui nume apare într-un dosar în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu privind încheierea unor contracte de energie termică, a fost reţinut, luni seară, de procurorii DNA, după aproape două ore de audieri.

UPDATE Procurorii DNA Braşov au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele primarului George Scripcaru. Edilul va fi dus în arestul Poliţiei Judeţene Braşov.

Scripcaru a fost adus de către jandarmi de la locuinţa sa, din cartierul braşovean Schei, unde procurorii au făcut percheziţii, la sediul Primăriei municipiului Braşov, unde au continuat percheziţiile în biroul primarului.


Întrebat ce acuzaţii i se aduc de către procurori, George Scripcaru a răspuns: „O să aflaţi pe parcurs despre ce este vorba”, refuzând să facă alte declaraţii.

Procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la Primăria Braşov, în mai multe birouri, între care şi cel al primarului George Scripcaru, precum şi la locuinţa acestuia, într-un dosar în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu privind încheierea unor contracte de energie termică.


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov au efectuat cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2010-2015, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit sursei citate, anchetatorii au făcut, luni, 20 de percheziţii în judeţul Braşov, din care una este sediul unei instituţii publice, restul fiind la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile mai multor persoane.


Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că instituţia publică unde au loc percheziţi este Primăria Braşov, acuzaţiile vizând încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare de eergie termică.

Percheziţii au mai avut loc în birourile şefului Serviciului Investiţii şi al directorului executiv adjunct la Direcţia Tehnică, la punctul de lucru al SC Delcar SRL Braşov - în biroul lui Mihai Ciprian David, la sediul social al SC Bepco SRL, tot din Ghimbav, la sediul social al SC Transformer Energy Supply SRL, din municipiul Braşov, şi la sediul social al SC Tetkron SRL, tot dn Braşov, precum şi la Hotel Kronwell, la punctul de lucru al SC Iporo Com SRL Braşov şi în biroul lui Daniel Popescu.


Procurorii anticorupţie au făcut percheziţii şi la sediul social al SC Radioteleviziunea Transilvania SRL, în spaţiie folosite de către Antonie Cristina-Iuliana şi de primarul Scripcaru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter