Actualitate

Ploaia nu le-a stricat distracţia. Zeci de mii de "electrici" au dansat pe muzica lui Fatboy Slim în prima zi de festival – GALERIE FOTO

Pe ritmuri electrizante, pe ploaie şi pe noroi a debutat joi cea de-a treia ediţie a Festivalului Electric Castle. Așteptat cu entuziasm de mii de fani, aceștia nu s-au lăsat descurajaţi de faptul că au trebuit să danseze în bălți și noroi. Dovadă stă concertul DJ-ului englez Fatboy Slim care a ţinut zeci de mii de mâini ridicate în aer.

"Nimic nu ne poate opri!” a fost sloganul neoficial al primei zile la Electric Castle 2015. Peste 18.000 de spectatori au ales să trăiască la intensitate maximă show-urile Asian Dub Foundation, Parov Stelar și Fatboy Slim, Sirius-Modeselektor și să se bucure de toate alternativele de distracție oferite în primele 24 de ore de către organizatori.

„Mă declar oficial responsabil pentru ploaia din prima zi de festival”, declara, cu umor, aseară, Norman Cook, aka Fatboy Slim. Artistul britanic și-a luat, însă, revanșa oferind un show care a întrecut așteptările celor mai înfocați fani ai săi. „Am venit în România pentru prima dată în 1990 și acum, după 25 de ani, mă aflu în acest loc superb. Lucrurile se schimbă dar atașamentul meu pentru publicul de aici rămâne la fel”.


Un public pe care Marcus Fureder, aka Parov Stelar, l-a recunoscut ca fiind unul dintre principalii săi susținători, contribuind la succesul pe care l-a atins după 10 ani de carieră. „Să vin în România înseamnă să vin acasă. Clujul și alte orașe sunt printre primele locuri în care am concertat la începuturile carierei mele și aici am simțit tot timpul un suport nelimitat”, a spus Marcus Fureder, în conferința de presă de ieri.

Artiști sau public, toți au optat, ieri, să-și păstreze starea de optimism și pofta de distracție în ciuda vremii neprietenoase pentru o seară de festival.


Marea de oameni din curtea castelului Banffy a fost în extaz. Toată lumea a uitat de noroi și s-a distrat pe muzica lui Parov Stelar, Fatboy Slim sau Şuie Paparude.

Showul  a fost completat de jocuri de lumini şi efecte speciale. Elementele esenţiale din acest an la Electric Castle sunt pelerina de ploaie şi cizmele de cauciuc.


Organizatorii au încercat să limiteze efectele unei ploi torențiale care s-a oprit, ieri, doar pentru scurte momente. Peste 30 de tone de pietriș și piatră au fost aduse, ieri, în locație, pentru a păstra la un nivel rezonabil căile de acces. În zona castelului, declarat monument istoric și având reglementări foarte stricte în aceea ce privesc amenajările și intervențiile posibile, s-au folosite zeci de baloți de paie și sute de paleți.

Astăzi, de la prima oră, o nouă tură de intervenții a fost pornită, se folosesc vidaje pentru a drena zonele cu acumulări de apă, noi transporturi de balast sunt deja în locație și vor fi folosite.


Blocajele apărute în trafic, generate tot de vremea instabilă ce a determinat o mare parte din public să apeleze la mașină personală pentru a ajunge la Bonțida sunt tema de discuție cu partenerii de la Poliția Rutieră, împreună cu care se caută, în prezent, soluții alternative astfel încât blocajele să fie limitate. Organizatorii insistă ca publicul să înțeleagă că opțiunea de a călători cu linia specială de autobuze, creată pe perioada festivalului, este un avantaj doar dacă majoritatea celor care își doresc să ajungă în locație optează pentru aceasta. Altfel, și autoturisme, și autobuze vor rămâne blocate pe o infrastructură prea puțin pregătită să preia un flux mare de mașini.

Astăzi, americanii de la The Glitch Mob, prezența în premieră în România a lui Netsky în formulă live cu un band și un show personalizat absolut de neratat, “noua regină a underground”, Maya Jane Coles, sunt déjà primele opțiuni pentru publicul festivalului. Pentru cei care vor să (re)descopere una dintre cele mai importante și populare trupe de muzică electronică a ultimelor decenii, Roni Size Reprazent  a pregătit un show pe scena principală a festivalului.


Bilete pentru o zi, atât pentru festival, cât și pentru accesul în camping pot fi achiziționate în locație.

Ultimele Stiri
abonare newsletter