Actualitate

Messi a ajuns la Cluj

„Messi” a fost gazda celei de a patra seri din Piaţa Unirii Open Air, luni, 1 iunie, în cadrul Festivalul Internaţional de Film Transilvania, filmul dezvăluind viaţa fotbalistului Barcelonei.

Filmul aflat sub regia lui Alex de la Iglesia, realizat în Barcelona, Buenos Aires şi Rosario, oraşul natal al lui Lionel Messi, explorează viaţa fotbalistului încă de la o vârstă fragedă, din anii de şcoala şi arată clubul unde acesta a jucat pentru prima dată şi s-a făcut remarcat.

De asemenea, De la Iglesia dezvăluie şi tratamentul costisitor pe care fotbalistul l-a făcut pentru a se înălţa, statura lui fiind cu mult mai mică decât a celorlalţi colegi ai lui. Filmul a surprins şi ascensiunea lui Messi la echipa sa, Barcelona, dar şi două faze ale fotbalistului, identice cu ale idolului acestuia, Maradona.


„Eu sunt un fan înrăit al lui Messi. Urmăresc toate meciurile Barcelonei pentru a-l vedea pe acest om cum fuge de unul singur pe teren şi bagă mingea în poartă! Filmul m-a captat foarte mult!”, a declarat unul dintre spectatori.

Nu doar partea masculină a fost fascinată de parcursul fotbalistului către echipa lui de suflet, Barcelona, ci şi partea feminină.


„Deşi sunt femeie şi nu am nicio tangenţă cu fotbalul, pot să spun ca m-a impresionat povestea acestui fotbalist. Toată lumea îl ştie pe Messi, dar nu cred că toţi ştiau de parcursul lui la Barcelona şi de problema lui de înălţime, adică de tratamentul pe care l-a făcut pentru a creşte. Mă bucur că soţul meu m-a convins să vin aici pentru a vedea acest film”, a declarat una dintre spectatoare.

Articol scris de Iulia Popescu, studentă la Departamentul de Jurnalism, FSPAC-UBB, anul I

abonare newsletter