Actualitate

Cel mai mare cheesecake din țară a fost pregătit la Zilele Clujului - FOTO

Un cheesecake cu o greutate de peste 200 de kilograme a fost pregătit, duminică, în centrul municipiului Cluj-Napoca, în cadrul Zilelor Oraşului, prăjitura fiind apoi împărţită în peste 2.500 de porţii care au fost oferite celor prezenţi.

La prepararea cheesecake-ului s-au folosit 120 de kilograme de cremă de brânză, 40 de kilograme de biscuiţi şi pandişpan, 20 de kilograme de unt, 20 de kilograme de smântână, 8 kilograme de zahăr şi 2 kilograme de cremă de ciocolată, dar şi batoane de vanilie şi zahăr vanilat.

"În total, prăjitura cântăreşte 210 kilograme, fiind cea mai mare pregătită în România. Cheesecake-ul a fost pregătit într-o tavă de cinci metri pătraţi, de către o echipă de peste zece bucătari din Cluj-Napoca, prepararea durând peste două ore", a declarat pentru Mediafax directorul Cantinei de ajutor social şi pensiune a Primăriei Cluj-Napoca, Gheorghe Vişan.


La final, cheesecake-ul, din care au rezultat peste 2.500 de porţii, a fost împărţit clujenilor aflaţi pe strada Mihail Kogălniceanu, primele felii fiind tăiate şi împărţite de primarul Emil Boc

Clujenii care au dorit au putut dona bani în schimbul porţiilor de prăjitură primite, bani care au fost destinaţi Asociaţiei Down - Centrul Educaţional Raluca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter