Actualitate

Jegul din centrul orașului va fi curăţat de tineri

Mizeria de pe străzi și de pe clădirile din centrul orașului va fi curățată de tineri, în cadrul proiectului Clean Cluj, care se va desfășura în zilele de 6 și 7 mai.

Proiectul conţine două aspecte  prin care se doreşte participarea întregii comunităţi clujene. Este vorba, în primul rând de curățenia profesională - Clean Cluj Professional,  cu ajutorul cărora va fi curățată  mizeria de pe străzile și clădirile reprezentative ale Clujului, mai ales acele tipuri de mizerie care se îndepărtează foarte greu. Printre obiectivele curățate se numără Piața Unirii, Piața Mihai Viteazu, Piața Avram Iancu, Bulevardul Eroilor, Grădina Botanică, Cetățuia, Turnul Croitorilor, Cluj Arena și Sala Sporturilor.  Cel de-al doilea aspect, are in prim-plan curăţenia cu voluntari -Clean Cluj Volunteers Academy care vor îndepărta mizeria grosieră și vor lucra împreună pentru împrospătarea mediului și a atmosferei orașului.Proiectul Işi propune curăţarea câtorva locuri mai puțin centrale, care sunt foarte poluate, cum ar fi albia Someșului, zonele turistice și de agrement (ca Pădurea Hoia, Pădurea Făget, Pădurea Feleac și Cetățuia) îndrăgite și des vizitate de clujeni.  

,,Ne propunem să implicăm cel puțin 200 de tineri voluntari, dintre care 10% ne-am dori să fie străini. Acești voluntari, recrutați dintre studenții creștini și tinerii din Bisericile clujene, vor purta tricouri cu mesaje motivaționale în toate cele 5 limbi oficiale ale Capitalei Europene a Tineretului, sub egida grupului Share Faith, parte a Federației Share”, precizează reprezentanţii noului proiect.


Clean Cluj are loc în cadrul proiectului „Cluj-Napoca, Capitala Europeană a Tineretului 2015”.

Comunitatea clujeană ca întreg va beneficia de pe urma proiectului Clean Cluj 2015, prin promovarea unui oraș curat în fața comunității europene, prin mesajul plin de speranță transmis de către participanți și prin exemplul oferit de implicarea socială a tinerilor. 


Un articol scris de Paula Rechișan, studentă la Jurnalism, FSPAC, anul I

Ultimele Stiri
abonare newsletter