Actualitate

Șantierul de pe Memorandumului nu se închide prea curând

Trotuarele sunt sparte, stația de autobuz a fost mutată, circulația rutieră este un calvar pe Memorandumului de când au început lucrările. Oamenii sunt disperați și au asaltat Primăria cu sesizări și reclamații.

La începutul lunii aprilie au demarat lucrările de introducere în subteran a cablurilor de pe strada Memorandumului. La câteva zile distanță, s-a început lucrul și la modernizarea străzii astfel că acum sunt deschise, în paralel, ambele șantiere. Potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, lucrările de introducere a cablurilor în subteran trebuie să se încheie până în 5 mai. CFO Integrator, firma care execută lucrările de introducere a cablurilor în subteran, a primit o înștiințare privind data limită, în caz de nerespectare urmând să fie sancționată cu amendă între 2.000 și 2.500 lei pentru fiecare tronson/stradă sau imobil în parte. “Odată cu amenda aplicată se va proceda la dezafectarea rețelei aeriene aflate pe domeniul public”, se arată în anunțul privind data limită de finalizare a lucrărilor.

Modernizarea străzii ar urma să fie gata la sfârșitul lunii mai, potrivit unei declarații a primarului Emil Boc din cadrul unei emisiuni TV.


Stația de autobuz mutată, trotuarele sparte

Până la închiderea șantierului, atât șoferii cât și pietonii trebuie să îndure calvarul cauzat de lucrări: stația de autobuz a fost mutată vis a vis de Primărie, trotuarele au fost sparte, circulația se desfășoară cu dificultate și se formează frecvent coloane de mașini.

Clujenii par să se fi săturat deja de situația de pe Memorandumului. Unii cetățeni consideră că se lucrează foarte încet. “Privesc cu stupoare batjocura la care este supus oraşul numit şi capitala Transilvaniei. Aşa mizer cum se prezintă acum nu a fost nicicând. Privesc şi mă minunez de ritmul lucrărilor de aşa zisa modernizare de pe strada Memorandumului şi vă întreb domnilor: cum este posibil ca în centrul unui oraş să se înceapă o lucrare care bulversează tot traficul şi să se lucreze în ritmul în care se lucrează (sau nu se lucrează); de ce domnul primar dă termene de finalizare a acestor lucrări, date care nici măcar nu pot fi visate în ritmul în care se lucrează?; când se vor finaliza aceste lucrări, 30 aprilie care an?”, i-a scris un clujean primarului Emil Boc.


Clujenii ar fi vrut să se lucreze vara

Dacă unii sunt revoltați de ritmul lucrărilor, alții consideră că mai bine ar fi început modernizarea pe timpul verii, în perioada concediilor. “Aţi paralizat centrul Clujului cu lucrările la strada Memorandumului, care putea fi reparată în perioada concediilor, când oraşul era liber”, a scris un alt clujean pe un site pentru sesizări și reclamații.  

Alți cetățeni consideră că se lucrează prost. “S-a asfaltat, pe o porţiune, după care a început să se spargă în zona trotuarului şi să se escaveze pământ. Sub presiunea utilajelor, asfaltul proaspăt a început să se încovoaie şi să crape, nemaifiind pământ sub el. Sunt convins că dacă va rămâne aşa, în cel mai scurt timp după finalizarea lucrărilor vor apărea primele probleme”, a spus un clujean, într-o sesizare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter