Actualitate

A doua cârtiţă de la CJ Cluj face victime: Sanda Oltean, trimisă în judecată. Claudiu Salanţă a denunţat-o după ce “a găsit” în sertar o foaie care o incrimina

Sanda Oltean, fosta arhitectă șefă a județului Cluj, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. În dosar apare chiar și exercitarea unei influențe asupra fostului președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, dar și a unuia dintre vicepreședinți.

Fosta arhitectă șefă a județului este acuzată de procurori că ar fi încercat să își angajeze o prietenă, pe Lucia Domșa, drept șef al serviciului urbanism prin intermediul unor relații pe care aceasta le avea la conducerea instituției. Chiar dacă candidata nu îndeplinea toate criteriile necesare, arhitectul șef al județului i-ar fi garantat prietenei sale că ar fi vorbit cu președintele și vicepreședintele CJ Cluj, potrivit Gazeta de Cluj.

Sanda Oltean a fost ”prinsă” de către actualul arhitect șef al județului, Claudiu Salanță, care ar fi găsit în biroul său o foaie scrisă de predecesoarea sa. În cadrul documentului Sanda Oltean scria că a vorbit cu președintele Consiliului Județean(CJ) Cluj- Horea Uioreanu la acea vreme, și cu vicepreședintele și că totul este în regulă. Mai mult, Lucia Domșa ar fi primit chiar subiectele de la prietena ei de la șefia arhitecturii județene.


Sanda Oltean a recunoscut că acea foaie îi aparținea, însă spune că declarațiile complete le-a făcut în fața anchetatorilor.

Nonn Laszlo Tibor, cel care a pierdut concursul pentru postul de șef serviciu urbanism  în detrimentul prietenei arhitectei județului, s-a înscris în cadrul dosarului ca parte civilă, solicitând prejudicii.


”Este o hârtie scrisă de mine (n.r. întrebată de hârtia în care scria că a vorbit cu președintele, vicepreședintele). Nu aș vrea să comentez aceste afirmații. Am făcut mai multe declarații în fața poliției. Actele sunt toate la dosar, judecătorul știe foarte bine ce să aleagă, ce să nu aleagă, ce să înțeleagă. Nu pot să comentez. Am explicat totul pentru poliție”, a declarat pentru gazetadecluj.ro Sanda Oltean, fostul arhitect șef al județului Cluj.

Dosarul prin care Sanda Oltean este trimisă în judecată pentru abuz în serviciu este în fază de cameră preliminară la Judecătoria Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter