Actualitate

Elena Udrea rămâne în arest, ICCJ i-a respins contestaţia

Elena Udrea rămâne în arest în dosarul "Gala Bute", după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) i-a respins joi, 16 aprilie, contestaţia la decizia data de aceeași instanță.

Decizia instanţei supreme este definitivă.

Instanţa supremă a judecat, joi, contestaţia formulată de fostul ministru Elena Udrea după ce aceeaşi instanţă i-a respins, în 10 aprilie, cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.


Avocatul Marius Striblea a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că în ultimul cuvânt Elena Udrea a spus instanţei că la acest moment poate fi eliberată, precizând că nu este firesc să fie ţinută în arest preventiv pentru că opinia publică se aşteaptă la acest lucru. Întrebat dacă o nouă probă a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), respectiv un raport al Corpului de control al primului ministru, a reprezentat unul dintre motivele pentru instanţa i-a prelungit Elenei Udrea, în 23 martie, mandatul de arestare preventivă cu încă 30 de zile, avocatul a spus că respectivul document a fost invocat doar de procurori, iar această probă nu a fost luată în considerare la judecarea cauzei. Avocatul a precizat că acel document a fost depus la dosar în perioada dintre propunerea procurorilor de prelungire a măsurii şi contestaţia la decizia de prelungire a arestării preventive în cazul fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, scrie Mediafax.

Ultimele Stiri
abonare newsletter