Actualitate

ANAF a paralizat Clujul. Zeci de magazine sunt închise, iar pe uşi au fost lipite afișe de către ANTIFRAUDĂ

Joia trecută a venit rândul Clujului să cadă „pradă” controalelor efectuate de inspectorii Antifraudă.

Pe ușile mai multor magazine din centrul orașului au fost lipite afișe pe care scrie „activitate suspendată de Antifraudă - ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale”, relatează evz.ro. Pe lângă acest anunț, pe uși au mai fost lipite sigilii pentru ca proprietarii magazinelor să nu deschidă după ce inspectorii fiscali pleacă.

În cursul zilei de joi, zeci de inspectori au luat la puricat” magazinele și restaurantele din centrul Clujului dar și aproape toate magazinele de la Polus Center, un mall la ieșirea din Cluj spre Oradea. La Polus Center, au fost în control peste o sută de inspectori care au dat amenzi de sute de mii de lei noi.


Magazinul de eșarfe pentru femei și articole textile, Maria, de pe strada Napoca a fost închis din cauză că vânzătorii nu au emis bon fiscal.

Inspectorii au dat amenzi pentru bacşişul chelnerilor

Au existat câteva cazuri, susţin patronii magazinelor din centrul Clujului, când inspectorii au dat amenzi uriaşe, care au ajuns şi la 20.000 de lei pentru simplul fapt că au fost găsiţi bani care au fost lăsaţi de clienţi sub forma de bacşiş. „Este un restaurant pe Bulevardul Eroilor care are doar patru mese. La control, inspectorii au verificat banii din casă și cei asupra chelnerilor. A ieșit o diferență în plus de 80 de lei, care era ciubucul din acea zi. Pentru asta am auzit că le-au dat amendă 20.000 de lei”, spune un patron.

Un magazin din apropierea acestui restaurant, care vinde haine second hand a fost amendat consistent pentru faptul că s-a descoperit o diferență mică între sumele din casa de marcat și bonurile fiscale emise în acea zi.

La Polus Center, doi inspectori fiscali au consumat o apă plată și o cafea și au lăsat un mic bacșiș. După câteva minute s-au întors și au constatat că bacșișul nu a fost înregistrat oficial în casa de marcat iar amenda dată a fost tot de 20.000 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter