Actualitate

Emil Boc l-a „înţepat" pe Gheorghe Funar: „Clujul nu mai poate fi comparat cu modul în care arăta în urmă cu 11 ani” – GALERIE FOTO

În memoria poetului maghiar revoluţionar Petofi Sandor, etnicii maghiari au depus coroane de flori la clădirea fostului hotel Biasini de pe strada Avram Iancu. Reprezentanţii autorităţilor locale clujene, printre care prefectul Gheorghe Vuşcan, primarul Emil Boc sau vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vakar Istvan, au fost prezenţi şi ei la eveniment şi au susţinut discursuri.

La depunerea de coroane a fost prezent şi consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos.

Edilul Clujului, Emil Boc,  le-a vorbit maghiarilor despre valorile pe care le-au avut în comun Revoluţia română şi cea maghiară şi a precizat că oraşul s-a schimbat foarte mult din 2004. Numai  împreună societatea rezolvă problemele pe care le are, a mai punctat Emil Boc. „Am răspus cu mare plăcere invitaţiei dumneavoastră de a participa la acestă ceremonie dedicată zilei de 15 martie. 1848 sau primăvara popoarelor, cu siguranţă a rămas o referinţă în istorie pentru lupta pentru libertate. Revoluţia maghiară şi cea română de la 1848 au avut multe puncte în comun. Dacă ne gândim doar la revendicările legate de egalitatea în drepturi, egalitatea în faţa legii, de desfinţarea cenzurii. Cele două revoluţii se încadrează în ceea ce a însemnat 1848 pornit de la Paris. Dezbinaţi putem fi învişi, uniţi vom fi întotdeauna învingători. Vreau să vă mulţumesc pentru efortul comun pe care l-am  făcut din 2004 încoace de a face din acest oraş capitala Transilvaniei. Făcând un exerciţiu peste timp, astăzi Clujul nu mai poate fi comparat cu modul în care arăta în urmă cu 11 ani”, a declarat Emil Boc.


Între discursurile oficialităţilor, corul de elevi prezent la manifestaţie a fredonat cântece patriotice.

Premierul Victor Ponta le-a transmis tuturor maghiarilor, prin intermediul prefectului Gheorghe Vuşcan, aprecierea pe care o are pentru poporul maghiar.


La eveniment a fost prezent şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, care le-a vorbit oamenilor prezenţi, atât în limba maghiară, cât şi în limba română, despre importanţa zilei de 15 martie.

La finalul fesitivităţii, reprezentanţii instituţiilor publice au depus coroane de flori la plăcuţa amplasată în memoria poetului revoluţionar Petofi Sandor pe clădirea fostului hotel Biasini, de pe str. Avram Iancu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter