Actualitate

Primăria Clujului va prinde infractorii după modelul american: "Prea puţini poliţişti sunt în stradă"

Un soft video care va permite identificarea facială a infractorilor şi recunoaşterea numerelor de înmatriculare a autoturismelor va fi cumpărat de primăria din Cluj-Napoca. Acest sistem funcţionează cu 280 de camere video şi softul aferent costă 15.000 de euro

Primăria Cluj-Napoca va beneficia de un sistem de supraveghere video pe modelul marilor oraşe din SUA, informează digi24.ro. Un sistem de 280 de camere şi un soft pentru recunoaşterea facială vor ajuta la identificarea conducătorilor auto indisciplinaţi, a infractorilor, dar şi a celor care vandalizează clădirile din Cluj-Napoca.

"Excelentă idee, că văd că prea puţini poliţai sunt acum pe stradă", a declarat un clujean. "Noul sistem va permite o identificare mult mai facilă de pildă a celor care aplică graffiti pe clădirile istorice", a spus Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei din Cluj-Napoca.


Achiziţionarea noului soft a fost cerută de Poliţia Municipiului Cluj-Napoca. "Imaginile surprinse pe camerele de supraveghere de pe raza municipiului au fost folosite la documentarea mai multor cauze, cercetarea unor activităţi precum infracţiunile stradale comise cu violenţă, accidente rutiere ori infracţiuni asupra patrimoniului: furturi, distrugeri", a precizat Simona Emilia Vârci, purtătorul de cuvânt al IJP Cluj.

Primăria Cluj-Napoca va investi 15.000 de euro pentru a cumpăra softul de recunoaştere facială.

Ultimele Stiri
abonare newsletter