Actualitate

Gruia Stoica, condamnat la 4 ani de închisoare, speră că va fi achitat la recursul de la ICCJ

Omul de afaceri Gruia Stoica, condamnat la patru ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, speră că la recurs va fi achitat.

Într-o declaraţie de presă transmisă vineri, Gruia Stoica susţine că a luat la cunoştinţă cu tristeţe decizia Curţii de Apel Ploieşti, pe care nu o comentează.

El spune că are încredere şi speră că recursul pe care îl va formula la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va fi judecat cu imparţialitate şi va fi pronunţată ”soluţia firească a achitării”.


”Sunt sigur că o simplă discuţie de afaceri dintre mine şi avocatul meu nu poate fi calificată ca reprezentând infracţiune de cumpărare şi respectiv trafic de influenţă. Subliniez că este absolut nesustenabilă susţinerea procurorilor potrivit căreia avocatul meu de la acea dată ar fi promis obţinerea unei informaţii de la directorul CFR Marfă privind preţul ofertat de această companie pentru licitaţia ce urma să aibă loc la 29.01.2014, pentru bunul şi simplul motiv că avocatul nu îl cunoştea pe directorul CFR Marfă”, susţine Gruia Stoica.

Omul de afaceri mai spune că speră ca la recurs să fie acceptată măcar una dintre dovezile respinse de prima instanţă, în special realizarea unei expertize judiciare a înregistrărilor aflate la dosar, înregistrări al căror conţinut l-a contestat de fiecare dată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter