Actualitate

Omul de afaceri Gruia Stoica a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Omul de afaceri Gruia Stoica, judecat pentru infracțiunea de cumpărare de influență în legătură cu o licitație organizată de Complexul Energetic Oltenia, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Ploiești la patru ani de închisoare cu executare.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Gruia Stoica a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare și trei ani de interzicere a exercitării drepturilor, magistrații dispunând deducerea din pedeapsa aplicată a perioadei reținerii inculpatului, a perioadei în care a stat în arest preventiv, dar și a celei în care s-a aflat în arest la domiciliu, menținând în același timp măsura arestului la domiciliu, informează Agerpres.

În același dosar a mai fost condamnat și avocatul Doru Boștină, el primind trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, instanța menținând măsura preventivă a controlului judiciar.


Cei doi inculpați sunt obligați la plata a câte 4.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia Curții de Apel Ploiești nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Omul de afaceri Gruia Stoica a fost trimis în judecată la data de 12 februarie 2014, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență, alături de avocatul Doru Boștină, acuzat de trafic de influență. Potrivit DNA, în luna mai 2013, SC Complexul Energetic Oltenia SA (CEO) Târgu Jiu a lansat public procedura de licitație ce avea ca scop încheierea acordului cadru și a contractelor subsecvente având ca obiect "Servicii de transport feroviar de cărbune" pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Ișalnița și sucursala Electrocentrale Turceni.

abonare newsletter